AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar:

"(16 Nisan'daki halk oylaması) Eğer FETÖ 'hayır' diyorsa PKK 'hayır' diyorsa, bu ülkenin bölünmesini parçalanmasını isteyen, yükselmesini istemeyen tüm kişi ve gruplar da 'hayır' diyorsa o zaman bunların dışındaki bir vatandaşın neden 'hayır' dediğini ya

İZMİR (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, halk oylamasına sunulan anayasa değişikliğine ilişkin, "Eğer FETÖ 'hayır' diyorsa PKK 'hayır' diyorsa, bu ülkenin bölünmesini parçalanmasını isteyen, yükselmesini istemeyen tüm kişi ve gruplar da 'hayır' diyorsa o zaman bunların dışındaki bir vatandaşın neden 'hayır' dediğini ya da kimlerle beraber olduğunu biz hatırlatmak zorundayız." dedi.

İzmir Ege Palas Otel'de Alsancak Platformu üyeleriyle kahvaltıda bir araya gelen Hotar, burada yaptığı konuşmada 16 Nisan'da halk oylamasına sunulacak anayasa değişikliği teklifine 'hayır" oyu vermeyi düşünenlerin mantıklı sebeplerinin olması gerektiğine dikkati çekti.

AK Parti'nin iktidar olduğu 2002 yılından bu yana önemli demokrasi sınavlarının verildiğini, vesayetlerin ortadan kalktığını ifade eden Hotar, cumhurbaşkanlığı hükumet sisteminin darbe dönemlerinin sonu olacağını vurguladı.

- "Kimler hayır diyor"

Referandum sürecinde "hayır" kampanyası yürütenlerin bilgi kirliliğine neden olduğunu, dürüst davranmadıklarını dile getiren Hotar, şöyle konuştu:

"Bazen doğru olmayan söylemlerle karşılaşıyoruz. Dün bir televizyonda sokak röportajında bir bayana neden hayır oyunu vereceğini soruyorlar, bayan 'çünkü malıma mülküme el koyacaklarmış' diyor. Böyle bir şey 18 maddenin neresinde var? Her şeyi bir kenara bırakın, kimlerin bu sistem değişikliğine 'hayır' dediğini biz hatırlatmalıyız. Eğer FETÖ 'hayır' diyorsa PKK 'hayır' diyorsa, bu ülkenin bölünmesini parçalanmasını isteyen, yükselmesini istemeyen tüm kişi ve gruplarda 'hayır' diyorsa o zaman bunların dışındaki bir vatandaşın neden 'hayır' dediğini ya da kimlerle beraber olduğunu biz hatırlatmak zorundayız. Bu, o kişileri onlarla bir gördüğümüz anlamında asla değildir.

'Ben bu maddeleri anladım, şu nedenden dolayı 'hayır' diyorum' diyebilir. Buna saygı duyarız. Ama diğer kişilerin böyle bir noktadan hareketle 'hayır' demediği çok açık. PKK'nın dağdaki teröristleri video yapmışlar sosyal medyada var. 'Evet derseniz ülke bölünecek.' diyorlar. O zaman onların 'evet' demesi lazım zaten. PKK'nın dağdaki teröristi 'hayır' deyin' diye propaganda yapıyor. Yani bunu bizim oturup düşünmemiz lazım. Binlerce güvenlik gücümüzü şehit etmiş, bir sürü sivil insanı, bebekleri katletmiş bu katiller 'hayır' diyorsa benim 'hayır' diyen bir vatandaşımın da oturup düşünmesi lazım.

Bugün bütün Avrupa 'hayır' kampanyası yapıyor yahu size ne? Size ne bu Türkiye'de olan bir referandum. 'Evet' de deme 'hayır' da deme, tarafsız kal. Ama 'hayır' kampanyası yapıyor. Biz hepimiz bunları okuyabilecek, arka bahçesini görebilecek insanlarız. Yeter ki bu yönüyle oturalım ve düşünelim. Avrupa' niye Türkiye'deki bir referandumla ilgili 'hayır' kampanyası yapar, niye yapar? Dağdaki terörist 'hayır' diyor, o zaman ben niye 'hayır' diyeyim."

Nükhet Hotar, 16 Nisan'daki halk oylamasının bir genel seçim olmadığını anımsatarak, meselenin partilerüstü memleket meselesi olduğunu sözlerine ekledi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler