AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bozdağ:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bozdağ:

"Bu saldırının hedefi Türkiye'nin istikrarı, Türkiye'nin huzuru ve güvenliğidir"- "(Demirtaş'ın açıklamaları)Ben buradan Demirtaş'a diyorum ki sen hangi bilgiyle bunu yaptın. Hangi belgeyle bunu yaptın, hangi delille bunu yaptın. Eğer elinde bir bilgi, be

YOZGAT (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Ankara'daki terör saldırısının hedefinin Türkiye'nin istikrarı, huzuru ve güvenliği olduğunu söyledi.

Bozdağ, partisinin Yozgat Seçim İrtibat Bürosu açılışında yaptığı konuşmada, Ankara'daki terör saldırısını kınadığını ve lanetlediğini belirtti.

Ankara'daki saldırının asıl hedefinin esasında tüm Türkiye olduğunu vurgulayan Bozdağ, "Bu saldırının ana hedefi 78 milyon Türk milletinin birbirine karşı olan sevgisini, saygısını, kardeşliğini, dirliğini ve birliğini bozmak, yok etmektir. Bu saldırının hedefi Türkiye'nin istikrarı, Türkiye'nin huzuru ve güvenliğidir. Onun için bu saldırıyı yapanların, seçim arefesinde böyle bir saldırı planlarken, sadece seçim sürecini zehirlemeyi ve seçime dönük bir hesap yaptığını düşünürsek aldanırız" değerlendirmesinde bulundu.

- "Demirtaş'a diyorum ki, sen hangi bilgiyle bunu yaptın"

Ankara'daki patlamanın hemen arkasından, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın devleti, polisi "katil" diye suçladığını söyleyen Bozdağ, şunları kaydetti:

"Büyük bir iftirada bulundu. Ben buradan bunu yapan Demirtaş'a diyorum ki sen hangi bilgiyle bunu yaptın. Hangi belgeyle bunu yaptın, hangi delille bunu yaptın. Eğer elinde bir bilgi, belge, delil, emare, bir bulgu varsa bunu çık Türkiye kamuoyuyla paylaş. Cumhuriyet savcılarımız orada, götür onu Cumhuriyet savcılarımıza ver. Emniyet güçlerimiz orada, götür emniyet güçlerimize ver. Televizyonlar emrinde, çık açıkla ama iftira yapma. Vatandaşlarımız arasındaki sevgi ve saygı bağlarını yok edecek, insanları birbirine karşı kin ve nefrete sevk edecek açıklamalar yapmayın. Türkiye ve Türk milleti her zaman olduğu gibi aklı selimle, sağ duyuyla hareket edecektir."

- "Biz ne zaman bir araya geleceğiz"

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Ankara'daki saldırı sonrası siyasi parti liderleriyle görüşme talep ettiğini anımsatan Bekir Bozdağ, şöyle devam etti:

"Cumhuriyet tarihinin en büyük terör eylemi ve terör katliamı var, bunun karşısında ülkenin Başbakanı ana muhalefet partisine, CHP'ye, Milliyetçi Hareket Partisine çağrı yapıyor. 'Gelin konuşalım, yara bizim yaramız, acı bizim acımız, yas bizim yasımız. Bunu konuşalım, birlikte teröre karşı ortak açıklamalar, ortak eylemler, ortak duruşlar koyalım' diyor. Ama bakın, Sayın Bahçeli cevap gönderiyor, diyor ki, 'Sayın Başbakan benim hayırlarıma alışıktır, buna da hayır diyorum' diyor. Allah aşkına, ben Sayın Bahçeli'ye soruyorum, MHP'ye destek olan ülkücü kardeşlerime de soruyorum. Sayın Bahçeli bu kadar canın feda olduğu böyle bir terör saldırısı karşısında ülkenin Başbakanı ile görüşmeyecek de ne zaman görüşecek? Biz ne zaman bir araya geleceğiz, ne zaman konuşacağız, ne zaman birlikte hareket edeceğiz. Hep suçlama, hep iftira, hep yalan."

Bozdağ, artık terör karşısında birlik ve dirlik olma zamanı olduğunun altını çizerek, terör meselesinin siyasi partilerin rekabet konusu halinden çıkarılması gerektiğini kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı