AK Parti Denizli Milletvekili Özkan:

AK Parti Denizli Milletvekili Özkan:

"Gezi darbe kalkışmasının amacı AK Parti'yi devirmek, Erdoğan'sız bir Türkiye kurmaktı. Yani ağaç kabuğundan iktidar yontmayı, bira şişesinden başbakan cini çıkarmayı umut ediyorlardı"

TBMM (AA) - AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, "Gezi darbe kalkışmasının amacı AK Parti'yi devirmek, Erdoğan'sız bir Türkiye kurmaktı. Yani ağaç kabuğundan iktidar yontmayı, bira şişesinden başbakan cini çıkarmayı umut ediyorlardı." dedi.

Özkan, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, bugün 15 Temmuz FETÖ'nün darbe girişimine giden sürecin ilk basamağı olan "Gezi darbe kalkışmasının" 4. yıl dönümü olduğunu söyledi.

Dört yıl önce bugün "Gezi darbesinin" Taksim Gezi Parkı Projesine karşı sözde çevre duyarlılığı görünümlü olaylarla başladığını belirten Özkan, kısa süre içerisinde olayların provokatörlerin, illegal yapılanmaların, iş birlikçi terör örgütlerinin devreye girmesiyle meşru hükümeti görevden men teşebbüsüne girdiğini ifade etti.

Türkiye'de darbelerin sürekli şekil değiştiren, değişik görünüm altında evrimleşen bir hal aldığına dikkati çeken Özkan, doğrudan askeri darbelerin dışında postmodern darbeler, yargı darbeleri, siyasi suikastlarla darbe girişimlerinin demokrasi tarihinin acı tecrübeleri olduğunu dile getirdi. Özkan, şunları kaydetti:

"Gezi olaylarıyla aynı dönem içerisinde 3 Haziran 2013'te Mısır'da Kahire'nin Tahrir Meydanı'nda toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkını sözde kullandığını iddia eden kalabalık, benzeri bir darbe teşebbüsünü Mursi'ye karşı başarıya ulaştırmıştır. Aynı şekilde Gezi darbe kalkışmasının amacı AK Parti'yi devirmek, Erdoğan'sız bir Türkiye kurmaktı. Yani ağaç kabuğundan iktidar yontmayı, bira şişesinden başbakan cini çıkarmayı umut ediyorlardı.

Ama bunların hiçbirisi olmadı, olamazdı. 16 Haziran'da Kazlıçeşme'de milyonların önünde bir yiğit çıktı dedi ki, 'yeter söz de karar da milletindir'. O çıkışla beraber Gezi olaylarının akışı değişmeye başladı. Aziz milletimizin sağduyusu, Sayın Cumhurbaşkanımızın feraseti ve dik duruşu sayesinde vandalların istekleri amacına ulaşamadı. Gezi kalkışmasında denediler, olmadı. 17-25 Aralık darbe teşebbüsünde denediler, olmadı. Büyük ihanetin gerçekleştiği 15 Temmuz darbe teşebbüsünde tankları ve tüfekleri ile denediler, yine olmadı. Allah'a binlerce şükürler olsun ki asla ve asla olmayacak. Çünkü Türkiye'de Recep Tayyip Erdoğan adında güçlü bir lider var. Arkasında milyonlar, milyonların duası ve AK Parti gibi güçlü bir kadro var."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :