AK Parti 6. Olağan Konya İl Kongresi Gerçekleştirildi

AK Parti 6. Olağan Konya İl Kongresi Gerçekleştirildi

AK Parti Konya 6. Olağan İl Kongresi Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımlarıyla Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi’nde büyük bir coşku ile gerçekleştirildi.

 Tek liste ile gidilen kongrede mevcut başkan Hasan Angı yeniden AK Parti Konya İl Başkanlığı’na seçildi.

AK Parti Konya İl Teşkilatı'nın 6. Olağan Kongresi Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezinde gerçekleştirildi. Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımları ile gerçekleştirilen kongreye tek liste ile girilirken Hasan Angı yeninden başkanlığa seçildi. Kongrede konuşan Başbakan Binali Yıldırım sözlerine Afrin’de yürütülen Zeytindalı Operasyonu ile başlayarak,  “Zeytin Dalı Harekatı'nda Mehmetçik karadan ve havadan büyük ve başarılı operasyon yürütüyor.

ak-parti--(53).jpg

Afrin çevrelenmiş durumda. Sınırlarımıza yakın bölgelerin tamamını terör yuvalarından temizledik. Şimdi Mehmetçik'imiz özel harekatçılar, jandarmamız, polisimiz, güvenlik korucularımız ve Özgür Suriye Ordusu'na ait yiğitler adım adım Afrin'e ilerliyor. Nerede bir terör tehdidi varsa o bizim için hedeftir; bugün Afrin yarın bir başka yer. Nerede bu ülkenin sınırlarına, bu milletin can ve mal güvenliğine, toprak bütünlüğümüze yönelik bir tehdit olursa orada oluruz ve o tehdidi bertaraf ederiz.”  dedi.

ak-parti--(41)-001.jpg

 “28 ŞUBAT SİYASİ TARİHİMİZDE KARA BİR LEKEDİR“

28 Şubat sürecinde siyasete ve demokrasiye doğrudan müdahale edildiğini, halkın seçtiği hükümetin zorbalıkla düşürüldüğünü dile getiren Yıldırım, "28 Şubat siyasi tarihimizde kara bir lekedir. Sermaye, medya, sivil toplum kuruluşları da ne yazık ki bu darbeye destek verdi. Darbeciler, yaptıkları işin bin yıl süreceğini iddia ettiler ancak zulüm ile abat olan er geç berbat olur. Her kim siyasi iradeye, millet iradesine karşı çıkarsa yaptığının hesabını da mutlaka verecek. Bu zilleti yapanlar unutuldu ancak bu ihaneti yapanları bu millet unutmayacak. Uydurdukları irtica yaftasıyla milletin değerlerine saldırdılar. Vatanın öz evlatlarına ülkeyi dar ettiler” şeklinde konuştu.

ak-parti--(37).jpg

“KONYA, ANADOLU'NUN ÇİMENTOSU OLDU”

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimini sırasında Konya'nın da 81 milyon vatan evladı gibi dimdik durduğunu, darbecilere darbeyi vurduğunu söyleyen Yıldırım, şunları kaydetti: “Konya, o gün ay yıldızlı bayrağı indirtmedi, ezanları dindirtmedi.

aw322633_06.jpg

Kadın erkek, genç yaşlı meydanlara indiniz demokrasiye sahip çıktınız. Cumhurbaşkanımıza, milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan'a sahip çıktınız. FETÖ'cü hainlerin, onların arkasındaki şer odaklarının oyunlarını bozdunuz. Konya her zaman demokrasiden yana oldu. Konya, Anadolu'nun çimentosu oldu. Konya hiçbir zaman desteğini bu kutlu yürüyüşte bizden eksik etmedi. Her seçimde rekor destek verdiniz. Sağ olun, var olun sevgili kardeşlerim.” ifadelerini kullandı.

ak-parti--(47).jpg

KONYA'YA 16 YILDA 44 MİLYAR YATIRIM

Konya yatırımlarını değerlendiren Başbakan Yıldırım,“Biz Konya'yı biliriz, Konya da bizi bilir. Konya'nın nereden nereye geldiğini en iyi siz bilirsiniz. Konya'ya 16 yılda 44 milyar yatırım ve destek verdik. Konya'da bugün 550 bin sigortalı çalışan ve 46 binden fazla işyeri var. 2003'e kadar Konya'da sadece 167 km bölünmüş yol vardı. Biz onun üzerine 946 km bölünmüş yol yaptık. Konya'nın şehir hastanesini tamamlıyoruz. Bin yataktan fazla kapasitesi var. Metronun ihalesini de bu sene yapacağız.

ak-parti--(80).jpgak-parti--(83).jpgaw322633_02.jpg

Konya'da Yüksek Hızlı Tren Garı'nın sözünü verdik. Lojistik Merkezi'nin sözünü verdik. Bunların inşaatına devam ediyoruz. Karaman-Konya Hızlı Trenini de bu sene açıyoruz. Karaman'dan Mersin'e hızlı tren projesinin birinci bölümü başladı. Kayseri-Nevşehir-Konya-Antalya demiryolu projesinin de etüdünü yapıyoruz. Çevre yolunun birinci bölümü bitti, ikinci etabın ihalesini yaptık, çalışmalarını yaptık. Üçüncü etap ve devamında proje tamamlanacak. Ankara'nın çevre yolundan daha uzun bir çevre yolu olacak. Konya-Ankara arasındaki seyahatlerin artık yüzde 80'i hızlı trenle yapılıyor.”diye konuştu.

ak-parti--(35).jpg

ANGI; “2019’DA EN YÜKSEK OYU HEDEFLİYORUZ”

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, “2019 yılında yapılacak seçimlerin önemine dikkat çekerek, “Bundan sonra amacımız, yönetim kurulumuz, kadın ve gençlik kollarımız, tüm teşkilat üyelerimiz, mahalle temsilcilerimiz ve gönüldaşlarımızla ilk hedefimiz olan 2019 seçimlerine partimizi, en yüksek oy oranına taşımaktır. Bunun için 39 bin kilometre karenin her karışına 2 milyon 250 bin nüfusun her bireyine bu kutlu davanın heyecanını anlatacağız. Çünkü biliyoruz ki, bundan sonra yapılacak seçimler sadece Türkiye için değildir tüm mazlum ve mağdur coğrafyanın seçimleridir. Hiçbir beklentisi ve menfaati olmadan elini onlara uzatan dünyada başka bir ülke, başka bir lider yoktur. Açıkçası bu, bizim sorumluluğumuzu ve vebalimizi çok daha fazla arttırmaktadır.” dedi.

 “ÇALIŞMALARIMIZI İBADET AŞKI İLE YAPIYORUZ”

Konya’nın bir dava şehri olduğunu ifade eden Başkan Angı, “Bugüne kadar yaptığınız hizmetler, bundan sonraki projeleriniz, ülke insanına aşıladığınız umut, bu ülke için hayalleriniz ve idealleriniz bunun en büyük ispatıdır. Bu sebeple şundan da emin olmanızı istiyoruz ve bu kutlu dava da Konya o ‘Son’ anına kadar yanınızda olacağımızı bilmenizi istiyor. Çünkü sizin ve davanızın şehirdir Konya. Biz ne dün ne sadece yüz yıl önce kurulmuş bir partinin mümessiliyiz, ne de önü arkası kesik bir ideolojinin savunucularıyız.  Biz ilk insan Hz. Âdem’den bu yana dünyaya iyilik, güzellik ve nizam getirmeye çalışan bir davanın elçileriyiz. Çünkü biz millete hizmeti her şeyin önünde tutuyor ve biz her hizmeti her çalışmayı ibadet aşkı ile yapıyoruz.”  ifadelerini kullandı.

ak-parti--(101).jpg

DAVUTOĞLU;  “2019'A GİDERKEN ÜLKEMİZİ TEK BİR YUMRUK YAPALIM”

Eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu da kongrede yaptığı konuşmada, “Biz burada kongre icra ederken şu anda Mehmetçiklerimiz Racu'yu fethettiler, Özgür Suriye Ordusu'yla birlikte. Allah onlardan razı olsun. Allah nice fetihlerin önünü açsın. Allah, sadece toprakları değil gönülleri fethetmeyi nasip eylesin" dedi. Türkiye güçlendikçe, mazlumun ve mağdurun yanında olmaya devam ettikçe, ülkenin önüne set çekmek isteyenlerin birtakım kumpaslar kurduğunu anlatan Ahmet Davutoğlu, şunları söyledi: "Bu kumpasların devamı mahiyetinde Suriye üzerinden Türkiye kıskaca alınmaya çalışıldığında da elhamdülillah dirayetle, kararlılıkla üstüne gidildi ve bugün Afrin'de destanlar yazılıyor. Allah bu yolu açanlardan razı olsun” dedi.

ak-parti--(1).jpg

 SORGUN; “KONYA'NIN DURUŞU, RUHU VAR”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, kongrenin hayırlı olmasını dileyerek, “AK Parti için Konya'nın, Konya için AK Parti'nin özel yeri olduğuna inanıyoruz. Konya dava şehridir. Konya'nın duruşu, ruhu var. Bu ruh, Bosna’dır, Medine'dir, Çanakkale'dir. İsrail, Kudüs'ü başkent ilan ettiğinde en güçlü ses Konya'dan çıktı. Konya başkent olmanın sorumluluğunu her zaman korudu.” şeklinde konuştu.

ak-parti--(33).jpg

AKYÜREK; “BAYRAĞI DAHA DA YÜKSEKLERE HEP BİRLİKTE TAŞIYACAĞIZ”

Kongreye katılan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 31 ilçeden gelerek 10 bin kişilik spor ve kongre merkezini hınca hınç dolduran Konyalılara teşekkür etti. Başkan Akyürek, şöyle konuştu: “Bugüne kadar hizmet eden, davamızı omuzlayan, Konyamızı başarıdan başarıya koşturan, seçimlerde her zaman bayrağı daha da yükseklere çıkarmaya çalışan teşkilat mensuplarımıza, görev yapan dava arkadaşlarımıza şükranlarımı arz ediyorum. Bugüne kadar teşkilatlarımız adeta destan yazdılar, her zaman belediyelerimizin, partimizin, Cumhurbaşkanımız yanında oldular. Şimdi görev alacak kardeşlerimizle de aynı şekilde Allah’ın izniyle bu bayrağı daha da yükseklere hep birlikte taşıyacağız.”

aw322633_07.jpg

“BÜYÜK TÜRKİYE İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞMAYA DEVAM ETMELİYİZ”

Dünden bugüne muhteşem şehir Konya’yı oluşturmak için hep birlikte canla başla çalıştıklarını kaydeden Başkan Akyürek, “AK Parti iktidarları döneminde Konyamız adeta birkaç Konya daha oldu. Yeni Büyükşehir Yasası ile yeni bir kalkınma hamlesini yürütüyoruz. Bugüne kadar yapılanları hep birlikte başardık. 2019’a giden süreçte de yeni destanlar yazmaya, yeni başarılara imza atmaya, Cumhurbaşkanımızın riyasetinde Konyamızı yine birinciliklere taşımaya söz veriyoruz. Çünkü Lider Ülke Türkiye’yi kurabilmek için, yeni bir dünyayı hep birlikte kurabilmek için canla başla, kanımızın son damlasına kadar çalışmaya devam etmemiz gerekiyor. Büyük Türkiye davasını sırtlayan insanlara emeklilik yok, durmak yok, sürekli yola devam etmek var. Bu duyguyla 6. Olağan Kongremizin şehrimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

aw322633_09.jpg

aw322633_08.jpg

 

KONGREYE ERDOĞAN SEVGİSİ DAMGA VURDU

Başbakan Yıldırım, kongreye gelişinde salonu dolaşarak partilileri selamladı. Yıldırım'ı salonda karşılayanlar arasında eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu da yer aldı. Kongrede Yıldırım ile Davutoğlu yan yana oturdu. Kongrenin gerçekleştirildiği salonda "Kalbinde tevhid, göğsünde iman, dilinde tekbirle kahraman yiğitler Afrin'de", "Biz vatanımızın hudutlarını inanç ve iman ile çizeriz", "Uzun ince yolları, uzun ve geniş yaptık gündüz gece", "Herkes sevmek için zaman ister, bizimki Yıldırım aşkı" şeklindeki pankartlar yer aldı. Salonda, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafının yer aldığı ve üzerinde "Biz seni çok sevdik Reis" yazılı poster dikkati çekti. Kongreye Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Ahmet Sorgun, Hayati Yazıcı ve Mustafa Ataş, AK Parti Grup Başkanvekilleri Mustafa Elitaş ve İlknur İnceöz, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ile milletvekilleri, belediye başkanları ve partililer katıldı. AK Parti'nin kongresinde Saadet Partisi İl Başkanvekili İsmail Aydilek de yer aldı.

ak-parti--(71).jpg

ak-parti--(107).jpg

ak-parti--(112).jpg

aw322633_04.jpg

6. Olağan Konya İl Kongresi sonrasında yeni yönetim kurulu şu şekilde oluştu;

 

YÖNETİM KURULU ÜYELERİ

  1. Hasan Angı (Başkan)
  2. Abdurrrahman Tüzün
  3. Ahmet Fatih Özboyacı
  4. Ahmet Fidan
  5. Ahmet Pırıltı
  6. Ahmet Şahin
  7. Ahmet Ziya Varışlı
  8. Ali Deresoy
  9. Ali Dığrak
  10. Asuman Yazar
  11. Ayşe Hümeyra Eldek
  12. Bediriye Günaydın
  13. Bilal Ukdem
  14. Dilek Pekkutucu
  15. Ebrar Çoban
  16. Fahrettin Kulu
  17. Fatih Olgun
  18. Fatma Hatap
  19. Feride Ersöz
  20. Fuat Kunduracı
  21. Gökhan Taşkıran
  22. Gülfem Yavuz Arı
  23. Hasan Çiftçi
  24. Hatice Sedef
  25. Hayriye Hümeyra Saçkesen
  26. Kazım Küçükçöğen
  27. Lokman Özturhan
  28. Mehmet Akif Ortagedik
  29. Mehmet Ay
  30. Mehmet Munlafalıoğlu
  31. Mehmet Ümütlü
  32. Mehmet Yavuz
  33. Mehmey Yüzbaşıgil
  34. Muharrem Akkaya
  35. Musatafa Gönüllü
  36. Mustafa Gürbüz
  37. Mustafa Pirinç
  38. Mustafa Torun
  39. Muzaffer Dinler
  40. Necati Sametoğlu
  41. Osman Nail Kavruk
  42. Salih Koyuncu
  43. Seyit Mehmet Sümer
  44. Sultan Tuba Erdinç
  45. Tevfik Tığlıoğlu
  46. Vesile Esra Aldur
  47. Veysel Yaman
  48. Yaşar Köklü
  49. Yavuz Selim Özkan
  50. Yusuf Elman

YEDEK YÖNETİM KURULU ÜYELERİ

  1. Hasan Hüseyin Baltacı
  2. Ahmet Özdemir
  3. Mehmet Özkafa
  4. Kazım Keçeci
  5. Osman Doğan
  6. Ahmet Kılıçarslan
  7. Yasin Oruç
  8. Celal Sarıoğlu
  9. Zehra Ceylan
  10. Ufuk Rıfkı Yaşar
  11. Ayşegül Yakan
  12. Yusuf Özdemir
  13. Adem Dişbudak
  14. Hacı Hasan Yaşar
  15. Hülya Gül
  16. Fatma Küçükdemir
  17. Salih Doğru
  18. Kazım Dalgıç
  19. Ali Taha Özer
  20. Emre Olgun
  21. Metin Büyüksaraç
  22. Ahmet Karakurt
  23. Mehmet Türemiş
  24. Mustafa Ünver
  25. Mustafa Yağcılar

Servet R. Çolak – Memleket