AK Gençlik geleceğini inşa ediyor

AK Gençlik geleceğini inşa ediyor

AK Parti Konya İl Gençlik Kolları’ nın üniversite birim başkanlığı olan Üniversiteli AK Gençlik(ÜNİAK) yaptığı organizasyon ve programlarla dikkat çekmeye devam ediyor.

AK Parti Konya İl Gençlik Kolları’ nın üniversite birim başkanlığı olan Üniversiteli AK Gençlik(ÜNİAK) yaptığı organizasyon ve programlarla dikkat çekmeye devam ediyor. Gençliğin düzgün bir şekilde gelişebilmesi, ülkesine faydalı olacak bir neslin yetişebilmesi için çalışmalarına son sürat ara vermeden devam ediyor.

“İDEALLERİNDEN VAZGEÇMEYEN BİR GENÇLİK”

AK gençliğin üniversitelerdeki sesi olan ÜNİAK geçtiğimiz hafta Konya Milletvekili Dr. Leyla Şahin Usta ile hanımlara yönelik bir tanışma programı düzenledi. Üniversiteli AK gençlerin hem ısınma hem de tanışma amacıyla düzenlenen programda Sn. Leyla Şahin Usta “Durmadan çalışan, asla pes etmeyen, ideallerinden vazgeçmeyen bir gençlik istiyoruz. Ülkemizin böyle gençlere ihtiyacı var.” dedi. Gençlere öğütler veren Leyla Şahin Usta sözlerine şunları da ekledi: “Öyle bir gençlik olmalı ki siyasetten asla çekinmeyen STK ‘larda gönül rahatlığıyla görev yapan ve her kim olursa olsun yardıma ihtiyacı olana el uzatan bir gençlik olmalı. Gençlik olarak gerek okullarda, gerekse sokaklarda durmadan, yorulmadan, yılmadan, pes etmeden, gece gündüz demeden, bu ülkede ne uğruna mücadeleler verildi unutmadan başımız dik bir şekilde yürümeliyiz.”. Yardımseverliğin evrensel olduğuna önemli vurgular yapan Milletvekili Usta : “Sadece kendi halkımız için değil yardıma muhtaç olan herkese koşmalıyız. Buna mülteciler de dahildir. Ülkemizdeki mülteci kardeşlerimize her yönden yardım etmeli, onlara en güzel şekilde ev sahipliği yapmalıyız ki vakti geldiğinde Türk Milleti benim kardeşimdir diyebilsin. Kardeşlerimize kapılarımızı açarken Avrupa’nın takındığı tavrı takınmamalıyız.” dedi. Gençler milletvekiliyle güzel bir sohbetin ardından bu güzel konuşması ve öğütleri için teşekkürlerini iletti.

yardim-etmeye-gonul-vermis-bir-genclik-(3).jpeg

“ELİMDEN TUTAR MISIN?”

Diğer tarafdan gençler projelerini daha genele yaymak ve duyurmak, daha fazla ses getirmek amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı’na destekleri için projeler de yazıyor. ÜNİAK ‘ın paydaşı olan Karatay Üniversitesi Akademik Kültür Topluluğu dönemin ilk toplantısını Konya Milletvekili Halil Etyemez’in katılımıyla gerçekleştirdi. Topluluk “Elimden Tutar Mısın” adıyla bakanlığın kapısını çaldığı projeyi sundu. Bu projeyle birlikte kişisel gelişimlerine katki sağlamak isteyen topluluk, projenin amacını;

 

Gençlerin; • Milli ve manevi değerlerin bilincinde olan • Bilgi ve özgüven sahibi • Yenilikçi ve üretken • Toplumsal hayata aktif katılan bireyler olmalarını sağlamak olarak belirledi.

yardim-etmeye-gonul-vermis-bir-genclik-(5).jpeg

9 ay boyunca projeyi devam ettirmek isteyen Akademik Kültür Topluluğu bu süreç zarfında Şehit Ömer Halisdemir Kabri Ziyareti, Çanakkale Şehitliği Ziyareti, Konya gezisi gibi gezisel etkinlikler, her ay ihtiyaçlı bir okula kütüphane oluşturmak ve öğrencilere kırtasiye yardımı yapmak gibi köy okullarına yardım etkinlikleri, tiyatro ekibiyle birlikte öğrencileri bilinçlendirmek ve neşelendirmek için tiyatrolar, üç aylık süreyle çıkartılmak üzere gerekli konular hakkinda yazılan dergiler , 15 Temmuz’u ve o gece yaşananları unutturmamak adına o geceyi yaşayan şehit ve gazi ailelerinin ağzından kaleme alınmak üzere çıkarılmak istenen kitaplar gibi sanatsal projeler yapacağının garantisini verdi.Haber Merkezi 

yardim-etmeye-gonul-vermis-bir-genclik-(6).jpeg