Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya:

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya:

"Devlet ve millet olarak her zaman siz değerli şehit yakınlarımızın, gazi kardeşlerimizin yanında olmaya, her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Şehit yakınlarımız, vazife malulleri ve gazilerimiz için hükümet olarak bugüne kadar ne yapmamız gerekiyors

ANKARA (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "Devlet ve millet olarak her zaman siz değerli şehit yakınlarımızın, gazi kardeşlerimizin yanında olmaya, her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Şehit yakınlarımız, vazife malulleri ve gazilerimiz için hükümet olarak bugüne kadar ne yapmamız gerekiyorsa, hiç tereddüt etmeden yerine getirdik ve yerine getirmeye de devam edeceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın." dedi.

Ankara Ticaret Odası (ATO) tarafından 15 Temmuz ve terörle mücadele gazileri onuruna verdiği iftara, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran da katıldı.

Bakan Kaya, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'da ve terörle mücadelede canı pahasına vatanı savunan kahraman gazilere şükranlarını sundu.

Kahraman milletin, Anadolu topraklarını yurt kılmak için büyük bedeller ödediğini belirten Kaya, milletin istiklal ve istikbalini teminat altına almak için devam eden mücadelenin, daima şehit ve gazilerin üstün fedakarlıklarıyla hayat bulduğunu kaydetti.

Kaya, onların vatan ve hürriyet uğruna şehit düşerken, gazi olurken hiçbir hesap yapmadıklarını vurgulayarak, salonda bulunanlara şöyle seslendi:

"Sizler de milletimizin asil kanında, ecdadımızın yüzlerce yıllık geçmişinde bulunan bu duyguyla hiç düşünmeden mermilerin üzerine yürüdünüz. Görevlerinizi yerine getirirken asla tereddüt etmediniz. Ülkenize, bayrağınıza olan sadakatinizi hep kalbinizde taşıdınız."

Dünyada böyle başka bir milletin bulunmadığına işaret eden Bakan Kaya, "Ben böyle bir milletin evladı olmaktan dolayı çok büyük onur duyuyorum, gurur duyuyorum. Sizler, 15 Temmuz'da, Doğu ve Güneydoğu'da terörle mücadelede vatan ve millet uğruna gazaya çıktınız. Vatan, millet ve bayrak uğrunda verilen kutlu kavganın en ön saflarında yer aldınız. 'Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır.' sözünü anlamlandıran sizlersiniz." diye konuştu.

- "Her zaman her türlü desteği vermeye devam edeceğiz"

Kaya, şehit ve gazilerin gösterdikleri büyük fedakarlıklar karşısında kendilerinin yaptıklarının her zaman kifayetsiz olduğunu belirterek, konuşmasına şöyle devam etti:

"Devlet ve millet olarak her zaman siz değerli şehit yakınlarımızın, gazi kardeşlerimizin yanında olmaya, her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Şehit yakınlarımız, vazife malulleri ve gazilerimiz için hükümet olarak bugüne kadar ne yapmamız gerekiyorsa hiç tereddüt etmeden yerine getirdik ve yerine getirmeye de devam edeceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.

Şehit yakını ve gazilerimize, ekonomik ve sosyal desteklerimizi hiçbir maliyet hesabı yapmaksızın sürdüreceğiz. Bu devlet, kuşkusuz şehitlerimiz ve siz değerli gazilerimizin bizlere bıraktığı en büyük emanettir. Bu emaneti layıkıyla koruyacağımızdan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Şehitlerimizin her damla kanı bağımsızlığımızın teminatıdır. Gazi milletimiz, 15 Temmuz ruhuyla istiklal ve istikbaline her zaman sahip çıkacaktır."

Bu vatanın şehit ve gazilerin, hürriyetinden asla taviz vermeyen ecdadın bıraktığı kutsal emanet olduğunu kaydeden Kaya, bu kutsal emaneti korumaya ve gelecek nesillere aktarmaya devam edeceklerini bildirdi.

Vatan sevgisinin milletin imanının güçlü bir yansıması olduğunu belirten Kayan, "Vatan olmadan bir milletin inandığı, uğruna şehitler verdiği değerleriyle var olması mümkün değildir. Bu inançla kardeşlik hukukumuzu güçlendirmeye, bir olmaya, iri olmaya, diri olmaya devam edeceğiz." dedi.

- "Her zaman yanınızdayız ve emrinizdeyiz"

Bugün Türkiye'nin 2023, 2053 hedefleri konuşulabiliyorsa, bunun şehit ve gazilerin fedakarlığı, cesareti ve kararlılığı sayesinde olduğuna vurgu yapan Bakan Kaya, "Siz değerli gazilerimiz, yaptığınız büyük fedakarlıklarla bizlere millet olma şuurunu bir kez daha hatırlattınız. Vatan için, bayrak için feda ettiklerinize, kaybettiklerinize rağmen hiçbir şey olmamış gibi 'vatan sağ olsun' cümlesi her şeyi anlatmaya aslında yetiyor." ifadesini kullandı.

Kaya, dünya durdukça her bir şehidin ve gazinin hatırasının bu topraklarda yaşamaya devam edeceğini belirtti.

Gelecek nesillerin tıpkı bugün olduğu gibi şehit ve gazileri minnetle, şükranla yad etmeye devam edeceğini anlatan Bakan Kaya, "Sıkıntınız, derdiniz her ne olursa olsun, her zaman yanınızdayız ve emrinizdeyiz. Bu bizim için büyük bir sorumluluk olmanın ötesinde, bir gurur vesilesidir." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :