Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya:

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya:

"2023 yılında kişi başına düşen milli geliri 25 bin dolar seviyesine çıkartmayı hedefliyoruz"- "Bunu güçlü bir sistemle başarabiliriz. Çünkü mevcut sistemde sürekli krizler çıkması muhtemel"

İSTANBUL (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, 2023'te kişi başına düşen milli geliri 25 bin dolar seviyesine çıkartmayı hedeflediklerini bildirdi.

İstanbul Aydın Üniversitesinde, "Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi" konferansında konuşan Kaya, Türkiye'nin en büyük zenginliği genç nüfusun ülkenin siyaset ve yönetim meseleleriyle ilgilenmesinin umut ve gurur vesilesi olduğunu anlattı.

Gençliğin hayata bakışını anlamadan siyasette başarılı olunamayacağını dile getiren Kaya, gençlere şöyle seslendi:

"Türkiye'nin gelecekteki başarısı sizin gayretinize bağlıdır. Tarih içindeki uzun ve görkemli yolculuğumuzun bir sonraki adımını sizler atacaksınız. Bir toplumun kimliğini, kişiliğini koruyabilmesi, değerlerini yeni nesillere aktarabilmesine bağlıdır. Milletlerin devamlılığı bu sürekliliğe bağlıdır. Bin yıldır bu topraklarda sürekliliğini koruyan medeniyet birikimi, nesilden nesile taşınarak gelmiştir. Şimdi sizler bu değerleri korumak ve güçlendirmek sorumluluğunu taşıyorsunuz. Gençlik, geleceğin umudu olduğu kadar bugünün gücü ve heyecanını temsil eder. Bunun ötesinde gücünü, kimliğini manevi değerlerinden alan bir toplum olarak, bizim genç nüfustan beklentimiz çok daha fazlasıdır. Sahip olduğumuz büyük medeniyetin mirasçıları olarak iyiliği, adaleti, merhameti yaşatmak hepimizin ortak ideali olmalıdır."

Türkiye'nin bir değişim sürecinde olduğunu aktaran Kaya, "Türkiye, son 15 yılda AK Parti iktidarları ile kapsamlı bir yenilenme ve yeniden yapılanma başarısına imza attı. Temel meseleler de buna dahil, insan hayatına dokunan detay diyebileceğimiz konular da. Bu değişimi sağlayan en önemli faktör, bize bu çapta bir değişim gücünü veren, milletimizin desteğidir. Milletimiz, verdiği destekle Türkiye’de siyaseti doğal mecrasına sokmamıza yol vermiş, siyasetin amacının millete hizmet etmek olduğunun asla unutulmamasını sağlamıştır. " diye konuştu.

Bakan Kaya, böylece güç odaklarının denetimindeki siyasetin milletin denetimine geçtiğini ifade ederek, 15 yıllık başarı hikayesinin en büyük sırrının milletle bir olmak ve milletin taleplerine uygun hareket etmek olduğunu belirtti.

- "Mevcut sistemde sürekli krizler çıkması muhtemel"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, Türkiye’nin mevcut sistemle ekonomisini daha fazla büyütemeyeceğini aktararak, şunları kaydetti:

"AK Parti iktidara geldiğinde kişi başına düşen milli gelir 2 bin 500 dolardı. Bugün bu rakamı 11 bin dolar seviyesine çıkarttık ama biz diyoruz ki milletimiz için bu yetmez, 2023 yılında kişi başına düşen milli geliri 25 bin dolar seviyesine çıkartmayı hedefliyoruz. Bunu güçlü bir sistemle başarabiliriz. Çünkü mevcut sistemde sürekli krizler çıkması muhtemel. Biz istiyoruz ki Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile tüm vesayet odaklarını sonsuza dek ortadan kaldıralım. 15 Temmuz'u yaşadık. Bu ülkenin çocuk yaşta şehitleri var. 18 yaşın altında 8 yavrumuz şehit oldu. 15 Temmuz'da 71 gencimiz de şehit düştü. Buna rağmen hala birileri kalkıp diyor ki 'Nasıl 18-25 yaş arasındakileri milletvekili yaparsınız?' Bu ülkede gençler vatanını, bayrağını korumak için şehadete yürüdü 15 Temmuz'da. Biz bu ülkede bilinçli bir gençlik olduğuna inanıyor ve onlara güveniyoruz. Ehliyet, liyakat sahibi gençlerimiz sadece TBMM çatısı altında değil, tüm meclislerde temsil edilme hakkına sahip olmalıdır."

Halk oylaması kampanyası için Almanya ve Hollanda'ya yaptığı ziyaretlerde karşılaştıkları olayları anımsatan Kaya, "Avrupa ziyaretlerinde benim ve bakan arkadaşlarımın programları düzenleyeceği salonlar sudan sebeplerle kapatıldı." dedi.

Hollanda'da Türkiye'nin kendi toprağı sayılan konsolosluk binasına 30 metre kala polis tarafından durdurulduğunu, 7 saat arabada rehin tutulduğunu anlatan Kaya, şöyle devam etti:

"Danışman ve arkadaşlarımı da gözaltına aldılar. İsviçre'de bu ülkenin seçilmiş cumhurbaşkanı şakağına silah dayamış pankartlarla tehdit ediliyor. Almanya'da terör örgütünün flamalarıyla hayır kampanyası yapılmasına izin veriliyor ama bize hiçbir şekilde izin verilmiyor. Bir kadın olarak nasıl bir zarar verebilirdim ki onlara. Vatandaşlarımızla buluşmayalım diye olağanüstü hal ilan edip, onlara atlarla ve köpeklerle saldırdılar. Bizlere sürekli parmak sallayarak, demokrasi, insan hakları ve kadın haklarından bahseden Hollanda, ki uyuşturucuya da izin verecek kadar özgürlükler ülkesi olarak bilinir, bizi neden tehdit olarak gördü, düşünmenizi istiyorum. Onların istemediği şey Türkiye'nin büyümesi ve güçlenmesi. Bizim amacımız, Türkiye'nin gücünü birleştirmesi, enerji kaybından kurtulması. FETÖ, PKK, Hollanda, İsviçre ve ötekiler nasıl bir Türkiye hayal ediyor? Sorunları içinde boğulan, kendi içinde çatışan, parçalanan bir Türkiye hayal ediyorlar. Türkiye düşmanlarına inat bizim yolumuz nedir? Bölgesinde ve dünyada gücünü kanıtlamış, saygın bir medeniyet, saygın bir ekonomi. İşte kavganın sebebi budur sevgili gençler. 16 Nisan'da vereceğimiz evet oylarının anlamı ve değeri bu kadar büyüktür. 16 Nisan halk oylaması siyaset üstü bir meseledir. Daha önce CHP'ye oy vermiş olabilirsiniz, MHP'ye, HDP'ye oy vermiş olabilirsiniz. 16 Nisan'da gelin ülkemizin bekası, istikbal ve istiklali için gelin 'evet' diyelim. Yeni ve güçlü Türkiye'yi sizlerle birlikte kuralım."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :