AID’den Suriye’ye sağlık TIR’ı

AID’den Suriye’ye sağlık TIR’ı

Uluslararası Doktorlar Derneği (AID- Alliance of International Doctors) Konya şube yönetimi Suriye’nin Kenmure kampında bulunan AID şubesine sağlık malzemesi TIR’ı gönderdi.

Uluslararası Doktorlar Derneği (AID- Alliance of International Doctors) Konya şube yönetimi Suriye’nin Kenmure kampında bulunan AID şubesine sağlık malzemesi TIR’ı gönderdi.

Mevlana Kültür Merkezi önündeki otoparkta düzenlenen merasimle sağlık malzemesi taşıyan yardım TIR’ı suriye’ye deki yaralara çare olmak için yola çıktı. Konya AID Şube Başkanı Mustafa Necati Özkan, yaptığı açıklamada ümmetin yaralarına çare olmanın bir görev olduğunu hatırlattı. Özkan açıklamasının devamında şu şekilde konuştu: “Suriye’de ve ümmet coğrafyasının bir çok yerinde yangınlarımız devam ediyor. Ümmet bir vücut gibidir. Nerede bir yara varsa kalp o yarayı hisseder. Eğer kalp yarayı hissetmiyorsa o kalpte bir sorun vardır. Bizde Suriye’de, Arakan’da Somali’de Sudan’da, Yemen’de ve Afrika’nın birçok yerinde ümmetin yaralarını kalbimizle özdeşleştiriyoruz. AID Konya olarak, bizler bu yarayı hissederek bir yıldır mağdur olan ümmet coğrafyasındaki insanlarımıza yardım etme gayreti içerisindeyiz. 2016 yılında kurulan derneğimiz, Suriye ve Halep’e iki sağlık malzemeleri TIR’ı gönderdi. 2017 yılı içinde de ilk TIR’ı gönderiyoruz. Tıbbi malzeme yardım TIR’ında çocuk mamasından antibiyotiğe, öksürük şurubundan çeşitli ilaçlara kadar bir çok sağlık malzemesi bulunuyor. Bu TIR’I Suriye’nin İdlip kentindeki Kenmune kampındaki AID şubesine ulaştırıyoruz. Bu yardımlar inşallah ümmetin mazlum, mahrum insanlarına deva, bizim kalplerimize şifa olmasını temenni ediyoruz. Hem kendimiz hem de ümmet için çalışıyoruz. Konya’da 45 dernek üyemiz ve 100’e yakın gönüllümüzle çalışmalarımıza tüm hızımızla devam ediyoruz. Dernek üyelerimize yaptığı yardım çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.  Kenmune kampındaki AID şubesine ulaşacak olan yardım TIR’ı dualarla birlikte yola çıktı. Servet R. Çolak – Memleket 

aid-yardim-tiri--(16).jpgaid-yardim-tiri--(1).jpgaid-yardim-tiri--(12).jpg