AİB-PA heyeti Portekiz'de 15 Temmuz'u anlatacak

AİB-PA heyeti Portekiz'de 15 Temmuz'u anlatacak

Akdeniz İçin Birlik Parlamentosu Asamblesi Başkanı ve AK Parti Bolu Milletvekili Ercoşkun:- "AİB-PA olarak Türkiye'nin meselelerine karşı siyasi görüş anlamında farkılıklar içeriyoruz ancak 15 Temmuz ile ilgili duygularımız aynı. Bunu da Avrupa'daki mesle

LİZBON (AA) - ENES DURAN - Akdeniz İçin Birlik Parlamentosu Asamblesi (AİB-PA) Başkanı ve AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, AİB-PA olarak, TBMM içerisinde birlik ve beraberliği en iyi yakalayan çalışma grubu olduklarını belirterek, "Türkiye'nin meselelerine karşı siyasi görüş anlamında farkılıklar içeriyoruz ancak 15 Temmuz ile ilgili duygularımız aynı. Bunu da Avrupa'daki meslektaşlarımıza, kamuoyuna anlatmaya gayret ediyoruz ve oldukça da başarılı olduğunu düşünüyorum. Biz Türk grubu olarak iktidarıyla muhalefetiyle o Yenikapı ruhunu devam ettiriyoruz." dedi.

Ercoşkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AİB-PA olarak asamblenin çalışmalarıyla ilgili Lizbon'da bulunduklarını söyledi.

Asamble çalışmalarına 15 Temmuz ruhunu en iyi şekilde yansıtacak bir faaliyeti ilave ettiklerini belirten Ercoşkun, gittikleri ülkelerde AİB-PA çalışmalarının yanında, darbe girişimini ve sonrasında Türk milletinin katmanlarıyla hep birlikte oluşturduğu "Yenikapı Ruhu"nu anlatmaya gayret ettiklerini dile getirdi.

Ercoşkun, bu ziyarette de Portekizli parlamenterleri ziyaret ederken diğer taraftan Türkiye-Portekiz Dostluk Grubu, Portekiz Uluslararası İlişkiler ve Güvenlik Enstitüsü Kurumu ve basın mensuplarına 15 Temmuz'da oluşan ruhu anlatmaya çalışacaklarını kaydetti.

Heyette 3 AK Parti, 2 CHP ve 1 HDP milletvekilinin bulunduğunu belirten Ercoşkun, şöyle konuştu:

"AİB-PA olarak TBMM içerisinde birlik ve beraberliği en iyi yakalayan çalışma grubu biziz diyebilirim. Grup içerisinde farklı düşüncelerimiz var, Türkiye'nin meselelerine karşı siyasi görüş anlamında farkılıklar içeriyoruz ancak 15 Temmuz ile ilgili duygularımız aynı. Bunu da Avrupa'daki meslektaşlarımıza, kamuoyuna anlatmaya gayret ediyoruz ve oldukça da başarılı olduğunu düşünüyorum. Biz Türk grubu olarak iktidarıyla muhalefetiyle o Yenikapı ruhunu devam ettiriyoruz."

Ercoşkun, daha önce Ürdün'de, Fas'ta ve Barselona'da da bu çerçevede ziyaretler gerçekleştirdiklerini aktararak, FETÖ'nün Ürdün'deki okullarının kapandığını ifade etti.

Fas'da 15 Temmuz'da İstanbul'da şehit olan Cevat Merun'un ailesini ziyaret ettiklerini belirten Ercoşkun, bu ziyaretin Fas gündeminde çok yankı bulduğunu dile getirdi.

- "Ajansın derlediği görüntülerle sinevizyon gösterisi yapıyoruz"

Ercoşkun, Avrupa'nın 15 Temmuz'a bakış açının gün geçtikçe değiştiğinin altını çizerek, "Darbe girişiminden sonraki bir aylık süreçte Avrupa ne olduğunu anlamaya çalışıyordu. Biz de bu tutumlarına hayal kırıklığıyla baktığımızı yüzlerine ifade ediyorduk. Çünkü Avrupa demokrasiyi en üst seviyede hisseden ve sergilerken diğer taraftan da bir darbe girişimine karşı neredeyse sessiz kaldı." şeklinde konuştu.

Bu konuda Türk milletinin ne kadar büyük bir hayal kırklığına uğradığını Avrupa'daki mevkidaşlarına ifade ettiklerini anlatan Ercoşkun, gerçekleşen bu yüz yüze görüşmelerin Türk halkının tutumunu iletmede faydalı olduğunu vurguladı.

Erçoşkun, yüz yüze görüşmelerde, yaşananları birebir göstermek için farkı materyaller kullandıklarını belirterek, "Bu manada Anadolu Ajansına da burada teşekkür etmek lazım. Ajansın derlediği görüntülerle alakalı da 7-8 dakikalık bir sinevizyon gösterisi de yapıyoruz. Çünkü görüntüler birçok şeyi çok daha güzel anlatıyor, sözlerden daha etkili oluyor. O görüntülerden sonra 'Biz böyle olduğunu bilmiyorduk' diyen çok oldu." ifadesini kullandı.

Böyle bir darbe girişiminin herhangi bir Avrupa ülkesinde yaşanmasının hem ekonomik anlamda hem de siyasi anlamda büyük krizlere yol açacağına işaret eden Ercoşkun, Türkiye'nin hiçbir şey olmamışcasına darbe girişiminden 2 gün sonra tüm kurumlarıyla çalışmaya başlaması ve aynı ruhla hareket etmesinin büyük bir taktirle karşılandığını dile getirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :