"Ahududu" oyunu izleyiciyle buluşacak

"Ahududu" oyunu izleyiciyle buluşacak

Nedim Saban'ın, dünyada en çok sahnelenen oyunlardan Joseph Kesselring'in "Arsenic and Old Lace" adlı eserini yeniden derleyerek sahneye taşıdığı oyun, Tiyatrokare'nin 25. sezonunda izlenebilecek

İSTANBUL (AA) - Tiyatrokare, 25. tiyatro sezonunda, Nedim Saban'ın dünyada en çok sahnelenen oyunlardan Joseph Kesselring'in "Arsenic and Old Lace" adlı eserini yeniden derleyerek "Ahududu" adıyla sahneye taşıdığı oyunu, izleyiciyle buluşturacak.

Kenter Tiyatrosu'nda basın gösterimi gerçekleştirilen oyun, 24 Aralık'ta İstanbul Profilo AVM'de sahnelenecek.

Dekor tasarımı Barış Dinçel, ışık tasarımı Yüksel Aymaz, kostüm tasarımı Günnur Çaras imzası taşıyan oyunda, Nedim Saban, Suna Keskin, Melek Baykal, Cem Güler, Halim Ercan, Bülent Seyran, Dicle Alkan, Birol Engeler, Özgür Yetkinoğlu rol alıyor.

Kara komedinin en iyi örneklerinden sayılan Ahududu, insanları huzura kavuşturmak, yalnızlıklarından kurtarmak için zehirleyen iki kadın ve onların çevresindekilerin hikayesini anlatıyor.

Basın gösterimi öncesi açıklama yapan Nedim Saban, Ahududu'yu yıllardır oynamayı düşünüp bir türlü fırsat bulamadıklarını aktararak, "Tiyatrokare yeni oyunu sayesinde çitasını yükselterek başka bir yere çekti. Oyuncu olarak teksti okurken bile eğleniyorsunuz çünkü Ahududu son derece akıllıca yazılmış bir vodvil. Metnin kendisi, vodville de güldürüyle de dalga geçiyor." dedi.

Saban, oyunun şiddeti ve adaleti sorguladığını anlatarak, "İçinde bir sürü teması olan, aynı zamanda müthiş güldüren ve tek bir espri üzerine gidebilen bir kara komedi. Ahududu, Tiyatrokare'ye ve beş yıldır geliştirdiğimiz estetik anlayışımıza çok uygun oldu. Doğru kadroyu doğru zamanda kurabilmek de gerekiyordu. Suna Keskin ve Melek Baykal’ın bir arada sahnede olması müthiş heyecan verici." ifadelerini kullandı.

- "Seyirciyle yüz yüze olmanın ve aşkla bağlı olduğum tiyatronun özlemini çekiyordum"

Yeni yılda Tiyatrokare'nin 25. yılını kutlayacaklarına işaret eden Saban, Ahududu'nun "her şeyin denk geldiği" bir oyun olduğunu söyledi.

Saban, yeni yılın 3 ayrı önemi olduğunu belirterek, "Aynı zamanda 35. sanat yılımı ve 50. yaşımı kutlayacağım. Tiyatroya 12 yaşında çocuk oyunları yazarak başladım. Ben de 12 yıl sonra Melek Baykal ve Suna Keskin'in teşvikiyle yönetmenliğin yanı sıra yeniden sahneye çıkıyorum." diye konuştu.

Duayen tiyatrocu Suna Keskin ile çalışmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Melek Baykal ise "Uzun soluklu televizyon projelerinde yer aldığım için, 7 yıl kadar tiyatrodan uzak kaldım. Yıllardır da seyirciyle yüz yüze olmanın ve aşkla bağlı olduğum tiyatronun özlemini çekiyordum. Seneler sonra, iyi bir proje olduğuna inandığım Ahududu ile sahneye döneceğim." ifadelerini kullandı.

Oyun takvimiyle ilgili "www.tiyatrokare.com.tr" adresinden bilgi alınabilir.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :