Ahmet Nuri Emekli Güven Tazeledi

Ahmet Nuri Emekli Güven Tazeledi

S.S. Karapınar Nakliyeciler Şoförler Taşıyıcılar Kooperatifi Olağan Genel Kurul Toplantısı 13.04.2019 günü saat 10.30’da Kooperatif binasında yapıldı.

Olağan Genel Kurul Toplantısı’na, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, yöneticileri, kooperatif üyeleri ve diğer misafirler katılım sağladı.

Ticaret İl Müdürlüğü’nden Bakanlık Temsilcileri, Sait Badem, Ali Dündar, Ahmet Ergülcan’ın nezaretinde yapılan genel kurulda, divan başkanlığına Fahrettin Kesik, divan üyeliklerine Adnan Okur ve Ziya Bozu oy birliği ile seçildiler.

Genel Kurul’un açılışında konuşan S.S. Karapınar Nak. Şof. Mot. Taş. Kooperatifi Başkanı Ahmet Nuri Emekli, “2018 yılı içerisinde Kooperatifimiz, yoğun bir çalışma dönemini geride bırakmıştır. Kooperatifimiz ilçemizdeki konusuyla ilgili tüm nakliye işlerinde aktif faaliyetlerini sürdürmüştür. Buğday, mısır, patates, pancar ve TMO nakliyeleri kooperatifimizce gerçekleştirilmiştir. Yaptığımız tüm işlerden elde edilen hak edişler takip edilmiş ve üyelerimize ödenmiştir. Tüm işlerimizin ifasında üyelerimize gereken özen gösterilmiş ve üyelerimizin hak ve menfaatleri korunmuştur. Önümüzde ki dönemde de bu hassasiyeti sürdürmeye devam edeceğiz. Geçen yıl yapılan genel kurulda kooperatifimize pancar yükleme makinesini kazandırarak bunun neticesinde çok yoğun bir çalışma sezonu geçirdik. Hem üyelerimize hem kooperatifimize ciddi gelir kaynağı oluşturduk ve bu elde edilen kaynağı çok verimli bir şekilde kullandık. Üyelerimize iş esnasında gereken mazot ve nakit desteğini sağlayarak hiçbir üyemizi mağdur etmediğimiz gibi vergi dairesi ve sigortaya olan borçlarımızı tamamen ödedik. Sizlerden aldığımız destekle önümüzdeki yıllarda da yatırımlarımıza yenilerini eklemeye devam edeceğiz. Kooperatifimizin arsa sınırında olan Karapınar Belediyesine ait eski soğuk hava deposu arsasını kooperatifimize kazandırdık. Şimdi de İpekçi Mahallesinde bulunan Belediyeye ait 23.000 M2’lik arsayı kooperatifimize kamyon garajı olarak satın almak için Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum ve Karapınar Belediyesi ile görüşmelerimiz devam etmektedir. Bunun yanı sıra yeni bir pancar yükleme makinesi almak için görüşmelerimiz olumlu yönde devam etmektedir. Bizim üyelerimizden beklentimiz Kooperatifimiz menfaatleri doğrultusunda birlik ve beraberlik içinde hareket etmeleri ve bizi desteklemeleridir” ifadelerine yer verdi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, toplantıda diğer gündem maddelerine geçilerek, Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu, Bilanço, Gelir Gider Tablosu, Denetim Kurulu Raporu okunarak oy birliği ile kabul edildi. Daha sonra kooperatifin üyesi olduğu S.S. Anadolu Motorlu Taş. Kop. Birliğine Birlik temsilcisi olarak Ahmet Nuri Emekli, Servet Yanıklı, Arif Mavi, Halil İbrahim Çorakçı asil üye, Uğur Çakmak, Ali Şimşekli, Abdulbaki Öğür, Yusuf Cingöz ise yedek üye olarak oy birliği ile seçildi.

Temsilci seçiminin ardından genel kurulda tek aday olarak seçime giren Ahmet Nuri Emekli oy birliği ile yeniden S.S. Karapınar Nakliyeciler Şoförler Taşıyıcılar Kooperatifi başkanlığına seçildi. Yönetim kurulu asil üyeliklerine Servet Yanıklı, Arif Mavi, Halil İbrahim Çorakcı ve Uğur Çakmak seçilirken, yedek üyeliklere ise Abdullah Çelen, Muhammet Aşkın, İlhami Karagöz, Mehmet Öztoprak, İsmail Kanaç oy birliği ile seçildiler. Denetim kurulu asil üyeliklerine Ali Şimşekli, Abdülbaki Öğür, Yusuf Cingöz, denetim kurulu yedek üyeliklerine Mustafa Çakan, Veli Keskin, Hasan Güçlü oy birliği ile seçildiler.