Ahilik Haftası

Ahilik Haftası

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal ve beraberindeki heyet, Belediye Başkanı Sami Aydın'ı ziyaret etti

SİVAS (AA) - Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal ve beraberindeki heyet, Ahilik Haftası dolayısıyla Belediye Başkanı Sami Aydın'ı ziyaret etti.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Köksal, Ahilik Kültürü Haftası hakkında Başkan Aydın'a bilgi verdi.

Aydın, esnaf ve müşteri arasında yaşanan iletişim sorunu başta olmak üzere birçok problemin ahilik kültüründen uzaklaşmanın nedeni olduğunu belirterek, "Günümüzde bazı belgeleri aldıktan sonra rahatlıkla esnaf olabiliyorsunuz. Bu kolay uygulamalarsa işin özünde bazı sıkıntıları beraberinde getiriyor. Hem esnaf için, hem de vatandaş için sıkıtılar oluyor. Esnaf, ahilik kültüründe olduğu gibi yaptığı işin gerçek ustası olmuyor. Ahilik kültüründeyse çekirdekten yetişen bir kişi ustasından icazet alıyor ve o günün heyeti önünde ahlaki ve insani anlamda birçok testten geçiriliyor. Bütün bunların ardından usta olabiliyor." ifadelerini kullandı.

SESOB Başkanı Köksal da ahiliğin esnaf teşkilatı açısından önemli olduğunu belirterek, kelime olarak "kardeş, eli açık, konuksever ve yiğit" anlamlarına geldiğini aktardı.

Köksal, ahiliğin ekonomik faaliyette bulunan, dayanışmayı, iş birliğini, iyi şeyler yapmayı, iş ahlakına sahip çıkmayı ön planda tutarak toplumsal dayanışma ve verimliliği en üst düzeye çıkarmak için çaba gösteren bir esnaf kuruluşu olduğunu kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler