Ahi Evran Üniversitesi başarılarına yenisini ekledi

Ahi Evran Üniversitesi başarılarına yenisini ekledi

KIRŞEHİR (AA) - Ahi Evran Üniversitesinin (AEÜ), yapılan bir araştırmada yeni kurulan devlet üniversiteleri arasında 4'üncü sırada yer aldığı belirtildi.AEÜ'den...

KIRŞEHİR (AA) - Ahi Evran Üniversitesinin (AEÜ), yapılan bir araştırmada yeni kurulan devlet üniversiteleri arasında 4'üncü sırada yer aldığı belirtildi.

AEÜ'den yapılan yazılı açıklamada, Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı'nın (ÜNİAR), 2018 yılı Devlet Üniversiteleri Genel Sıralaması'nı açıkladığı belirtildi.

Akademik çalışmaları, geliştirdiği projeler ve eğitimde gösterdiği başarı kriterleriyle üniversitelerin değerlendirildiği vurgulanan açıklamada, AEÜ'nün 2018 yılı sıralamasında 2006 yılından sonra kurulan devlet kurumları arasında 4'üncü sırada bulunduğu aktarıldı.

Açıklamada, "Araştırmada aktif çalışmaları ve projeleri ile adından sıkça söz ettiren üniversitemiz, ilk sıralarda yerini aldı. Üniversitemiz 2006’dan sonra kurulan 55 üniversite içerisinde 4'üncü olurken Devlet Üniversiteleri Genel Sıralamasında 108 üniversite arasından Türkiye 17'incisi oldu. Devlet Üniversiteleri Genel Sıralaması'nda 2017 yılında 55. sırada olan üniversitemiz, 2018 sıralamasında 17. sıraya yükseldi." ifadeleri kullanıldı.

Eğitim ve Güzel Sanatlar fakültelerinin çalışmalarıyla ilk sırada yer aldığı vurgulanan açıklamada, diğer fakültelerin de ön sıralarda bulunduğu kaydedildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :