Ağrı Valisi Işın:

Ağrı Valisi Işın:

"Millet, FETÖ'ye fırsat vermediği gibi PKK terör örgütüne de o derece fırsat vermemelidir"

AĞRI (AA) - Ağrı Valisi Musa Işın, "Millet, FETÖ'ye fırsat vermediği gibi PKK terör örgütüne de o derece fırsat vermemelidir." dedi.

Ağrı Valisi Musa Işın, kentte yapımı tamamlanan grup köy yolu açılışında yaptığı konuşmada, milletin çok büyük bir tehlike ile karşı karşıya olduğunu söyledi.

Milletin huzurunu bozmaya kalkışanlara asla fırsat vermeyeceklerini ifade eden Işın, şöyle konuştu:

"Çocuklarınız, genç kızlarınız tehlikeyle karşı karşıyadır. Kimin tehlikesi bu? Sizden görünüpte sizi öldüren, namusunuza göz diken, sizden hizmet gelmesini engelleyen PKK terör örgütüdür. PKK size düşmandır. Siz, FETÖ terör örgütünü 15 Temmuz'da, gücünüzle, iradenizle yerle yeksan ettiniz. Eğer o gün siz bütün Türkiye sokağa çıkmasaydınız, Türkiye Cumhuriyeti devleti vatanı ölümle burun buruna gelirdi. Ankara'da 150 bin ceset torbası hazırlamışlardı. Mezarlar kazılmıştı. Ağrı'da da 9 bin kişi infaz edilecekmiş. Listeler hazırlanmış. İç savaş çıkacaktı. Suriye'den daha beter hale gelecektik. Bu alçaklar hainler, bizi de bir birimizi boğazlayacak hale getireceklerdi ama milletimiz ona fırsat vermedi."

- "Kürtler de kendilerine ihanet edenler evlatları dahi olsa reddetmelidirler"

Milletin, FETÖ'ye fırsat vermediği gibi PKK terör örgütüne de o derece fırsat vermemesi gerektiğini aktaran Işın, darbe girişiminde darbeci bir yüzbaşının öldürüldüğünü ve ailesi tarafından kabul edilmediğini anlattı.

Işın, "Darbeci yüzbaşıyı ailesi kabul etmedi. Bu bize kapak olsun kapak. Aslında Kürtlerin yapması gereken iş budur. Kürtler eskiden bunu yaparlardı. Derlerdi ki 'ben seni evlatlıktan reddettim.' Kürtler bu meziyetlerini unutmamalı. Kürtler namuslu, dindar, yiğit ve dürüst insanlardır. Bir yüzbaşıya ailesi 'sen darbecisin bu ülkeye ihanet ettin' diyorsa, Kürtler de kendilerine ihanet edenler evlatları dahi olsa reddetmelidirler. Bu kadar basit. Bizde bunu yapmalıyız. Bakın Suriye'de kanton ilan ettikleri yerler var ya, gelir gelmez ezanı yasakladılar ve camileri kapattılar. Biz İslamiyet'i kaybedersek bütün kutsal değerlerimizi kaybederiz. Bunların yaptıkları ortada. FETÖ'ye tepkili olduğumuzdan daha fazla PKK'ya tepkili olmalıyız." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler