AGD Kırşehir Şubesi Erbakan'ı andı

AGD Kırşehir Şubesi Erbakan'ı andı

KIRŞEHİR (AA) - Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Kırşehir Şubesi, eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın vefatının 7. yılı dolayısıyla "Erbakan'ı...

KIRŞEHİR (AA) - Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Kırşehir Şubesi, eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın vefatının 7. yılı dolayısıyla "Erbakan'ı Anmak ve Anlamak" konulu program düzenledi.

Eski başbakanlardan Erbakan vefatının 7. yılında Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen programla anıldı.

Programın açılışında İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından Necmettin Erbakan’ı anlatan kısa röportajlar gösterildi.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Karaman, programda yaptığı konuşmada, bir dönem Erbakan’ın özel kalem müdürü olarak görev yaptığını, onun liderliğinde kurulan tüm partilerde yanında bulunduğunu hatırlattı.

Erbakan'ın yaşam biçimi, düşünceleri, projeleri ve fikirlerinin Türkiye için önemli olduğunu dile getiren Karaman, şunları kaydetti:

"Rahmetli Erbakan Hocamızın yarım kalan projelerini tamamlamak için İslam dünyası, Avrupa, dünyanın değişik ülkelerinde paylaşımlar ve sunumlar yapıyoruz. Erbakan’ın yerli uçak üretmek için yaptığı projelerden, Avrupa pazarına neden karşı çıktığına kadar bir çok konu da detaylı bilgi sahibi olarak, onun fikirlerini nesillere aktarmalıyız. Erbakan hayatı boyunca siyasete çok önem verdi. Silahlı mücadeleye karşı olduğunu her fırsatta dile getirdi. Dünyanın değişik ülkelerinde parti kurulmasını teşvik etti. Sınırımızda meydana gelebilecek birçok olayı yıllar önce Erbakan belirtmişti. Hatta Irak ve Libya'yı yıkarlarsa sıra Suriye'ye gelmiş demektir, sıra Suriye'ye gelince sonrasında Türkiye'nin olduğunu her fırsatta söylerdi. Maalesef Suriye olayını şu an yaşıyoruz."

Programda TBMM 22. Dönem Milletvekili Fethullah Erbaş da Erbakan’ın hayatından anektodlar anlattı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :