Afrika'nın en çok ziyaret edilen şehri Johannesburg

Afrika'nın en çok ziyaret edilen şehri Johannesburg

Şehirde yıl başından bu yana bir geceden fazla kalan yolcu sayısı 3 milyonu geçti

JOHANNESBURG (AA) - Güney Afrika'nın ekonomi başkenti Johannesburg'un, Afrika'nın en çok ziyaret edilen şehri olduğu belirtildi.

Finans şirketi MasterCard'ın, 132 şehri kapsayan "Hedef Şehirler Endeksi" raporuna göre, Johannesburg, 2016 yılında kıtanın en çok ziyaretçi ağırlayan şehri oldu.

Uluslararası ziyaretçi sayılarının, sınır geçişlerinin ve ziyaretçilerin hedef kentlerde yaptığı harcamalar ile yolcu sayısındaki değişimlerin ele alındığı raporda, rakamlara bakıldığında Johannesburg'a en fazla yolcunun, İngiltere'nin Başkenti Londra'dan geldiği bildirildi.

Şehirde bir geceden fazla konaklayan kişi sayısının yıl başından bu yana 3,6 milyona ulaştığı kaydedilen raporda, sayının geçen yıla kıyasla yüzde 6,2 arttığı ifade edildi.

Ülkenin, şehre gelen yolcuların harcamalarından 1,73 milyar dolar gelir elde ettiği vurgulanan raporda, Güney Afrika'nın kıta için önemli bir destinasyon olduğuna dikkat çekildi.

Raporda, Mısır'ın Kahire şehrinin 1,5 milyon yolcuyla listede ikinci sırada, Cape Town'un ise 1,4 milyon yolcuyla üçüncü sırada yer aldığı kaydedildi.

Öte yandan ulusal basında rapora ilişkin açıklamalarına yer verilen Mastercard Güney Afrika Bölüm Başkanı Mark Elliot, ziyaretçilerin harcamalarının şehirlerdeki tüm sektörler için her geçen gün daha ciddi bir gelir kaynağı olduğuna işaret etti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler