Afrika'da 250 şehide 250 su kuyusuna Konya'dan 50 bin dolar

Afrika'da 250 şehide 250 su kuyusuna Konya'dan 50 bin dolar

AKİT TV ekranlarında Ahmet Keser'in sunduğu "Gün Başlıyor" programı ekibi ve izleyenleri tarafından 15 Temmuz şehitlerimiz için 250 su kuyusu kampanyası başlatıldı.

AKİT TV ekranlarında Ahmet Keser'in sunduğu "Gün Başlıyor" programı ekibi ve izleyenleri tarafından 15 Temmuz şehitlerimiz için 250 su kuyusu kampanyası başlatıldı. Memleket'e açıklamalarda bulunan "Gün Başlıyor" programının sunucusu kampanya sürecinde Konya'ya özellikle teşekkür ederken hayırseverler sayesinde "Afrika'ya misyonerlik götürenlerin haricinde biz de bu memleketin vicdanını götüreceğiz." dedi.

akit-tv.jpg

Dünyada her 10 kişiden biri suya erişemiyor. Kuraklık, hızlı nüfus artışı, kirlilik ve savaşlar, içilebilir temiz su kaynaklarını tehdit ediyor. Milyonlarca insanın sağlıklı suya sahip olamadığı dünyamızda kirli su kaynaklı hastalıklar giderek artıyor.  AKİT TV ekranlarında Ahmet Keser'in sunduğu Gün Başlıyor programı ekibi ve izleyenleri, İHH İnsani Yardım Vakfı ise 15 Temmuz şehitlerimiz için 250 su kuyusu kampanyası başlatıldı. Kampanya izleyiciler tarafından büyük destek görürken Konya'dan isminin açıklanmasını istemeyen bir hayırsever kampanya için 50 bin dolar bağışladı.

ridvan-elitez1.png

KONYA'DAN BİR KİŞİDEN 50 BİN DOLAR

AKİT TV ekranlarında Ahmet Keser'in sunduğu "Gün Başlıyor"  ekibi, İHH İnsani Yardım Vakfı aracılığıyla dünya üzerinde su sıkıntısı yaşayan milyonlarca insanın her türlü ihtiyacını giderebileceği temiz suya ulaşabilmesi için çalışmalar için kolları sıvadı. Ocak ayında başlatılan ve Şubat ayı sonlarına kadar devam edecek kampanya sonrasında 15 Temmuz Şehitlerinin anısına Afrika'da 250 şehit için 250 su kuyusu kampanyası ülke genelinde yoğun ilgi görüyor. Konya'dan ismini vermek istemeyen bir hayırseverin 50 bin dolar bağışladığı kampanyaya Türkiye'nin birçok ilinin yanısıra yurtdışından da çok sayıda destek geldiği öğrenildi.

DESTEK KARŞISINDA ŞOK OLDUK

Kampanyayı başlatan AKİT TV "Gün Başlıyor" programı sunucusu Ahmet Keser Memleket'e özel açıklamalar yaparken "bedeli 4500 dolar ve biz 250 su kuyusunu bütün memleket ve milletle bir araya gelerek yaparız" dedik ve gösterilen ilgi ve destek sonrasında şok olduk. Konya başta olmak üzere tüm Türkiye seferber oldu" ifadesini kullandı.

KAMPANYA BÜYÜK RAĞBET GÖRDÜ

'Afrika'ya misyonerlik faaliyetlerini götürenlerin haricinde biz de bu memleketin vicdanını götüreceğiz' ifadesini kullanan Ahmet Keser, Bu memleketin insanı o coğrafyaları sömürmek için gitmedi. 100 önce de sömürgeci olarak gitmedik. Sosyal medyada susuzluktan ölmek üzere olan bir çocuk ve ona bir damla su verirken hıçkırıklara boğulan doktor görüntüsü bizi bu kampanyanın başlamasına yönlendirdi.  "Biz ne yapabiliriz?" sorusunu kendimize sorduk ve böyle bir kampanya yapma fikri doğdu. Bu ülkede su sıkıntısı yok, yapılan röportajlarda insanların öncelikleri Afrika bölgesi için çok lüks şeyler. 250 su kuyusu ilk anda çok büyük bir rakam dedik ama gelinen noktada çok doğru bir iş yaptığımızın da farkına vardık. "Bir su kuyusunun bedeli 4500 dolar biz 250 su kuyusunu bütün memleket ve milletle bir araya gelerek yaparız" dedik şu ana kadar da arkadaşlar da, biz de ekip de şok olduk açıkçası... Çünkü kampanyamız çok büyük rağbet gördü. Şu ana kadar 50 bin dolar ve 280 bin lira para toplandı. Herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

akit-v.jpg

BAZILARI İÇİN SAMİMİYET TESTİ

Bu kampanyanın, "bizler milliyiz" diyerek İstanbul'da kasıla kasıla gezen iş adamlarının samimiyetini de ölçeceğini vurgulayan Keser, Başka coğrafyada böyle bir anlayışa rastlayamazsınız. Türkiye'de öyle insanlarımız var ki, alnından öpülür. Mesela Konya'dan ismini vermek istemeyen bir hayırsever tam 50 bin dolar bağışladı. Bu da örnek olsun. Özellikle İstanbul'da "bizler milliyiz" diyerek kasıla kasıla gezen iş adamları için de bir samimiyet testi olacak' şeklinde konuştu.

KONYA BU ÜLKEYE ÖRNEK

Konya bu ülkeye örnek olsun diyen Ahmet Keser, kampanyamıza diğer illerimizden ilçelerimizden beldelerimizden de çok büyük ilgi var. Misal yine Fransa'dan Konyalı bir isim olan Fatma anne arayarak 2 su kuyusu para gönderdiler. Konya bu ülkeye örnek olsun. Konyalının bu özverisini gördükçe "bu ülkeyi kimse bölemez Allah'ın izniyle" diyorum umutlarımız yeşeriyor.' şeklinde konuştu.

M. Ali Elmacı-Memleket