Afrika'da 18 bin çocuğa yardım

Afrika'da 18 bin çocuğa yardım

Tut Elimi Derneği ile Gezgin Gurmeyiz ekiplerince, ramazan ayı içinde Etiyopya, Malavi, Çad ve Gine'deki 18 bin çocuğa yardım ulaştırıldığı bildirildi

ADDİS ABABA (AA) - Merkezi İsviçre'de bulunan Tut Elimi Derneği ve Gezgin Gurmeyiz ekipleri tarafından, Afrika'nın farklı bölgelerindeki 18 bin çocuğa ramazan ayı içinde yardım ulaştırıldığı bildirildi.

Tut Elimi Derneği Başkanı Mehmet Sarıgöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Etiyopya, Malavi, Çad ve Gine'de çocuklar için çalışmalar yürüttüklerini anlattı. Sarıgöz, "Bu ülkelerdeki yetimhane, yurt, okul ve mülteci kamplarındaki 18 bin çocuğa yardım ulaştırdık. Yardımlarımızı kendimiz birinci elden çocuklarımıza götürdük." dedi.

Yardım çalışmalarını Afrika'da 4 yıldır sürdürdüklerini anlatan Sarıgöz, ağırlıklı olarak ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları ile yetim çocuklar için yardımda bulunduklarını ifade etti. Afrika'daki açlık ve gıda sorununa işaret eden Sarıgöz, yardım çalışmalarını sürdürecekleri belirtti.

Gezgin Gurmeyiz editörü Turgut Tunç da ramazan ayında açlığın yaşandığı "kara kıta"da çalışmalar yaptıklarını kaydetti. Tunç, "Bu ay içinde çeşitli yardımlarımızı Afrikalı çocuklara teslim ettik. Onların sevincini yerinde yaşadık. Bölgedeki çocukların yanında olmaya devam edeceğiz. Onların hem yardıma hem de sevgiye ihtiyaçları var." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :