Afganistan'da "Güvenlik Güçleri Günü" kutlanıyor

Afganistan'da "Güvenlik Güçleri Günü" kutlanıyor

Devlet Başkanı Gani:- "Afganistan'ı savaş meydanına çevirmek isteyenler bu heveslerini mezarlarına götürsünler"

KABİL (AA) - Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani, 27 Şubat "Güvenlik Güçleri Günü" dolayısıyla yaptığı konuşmada, ülkeyi savaş meydanına çevirmek isteyenlerin bu isteklerini mezara götüreceğini söyledi.

Başkent Kabil'deki Afgan Hava Kuvvetlerinde düzenlenen kutlama töreninde konuşan Devlet Başkanı Gani, Afganistan'ın hiçbir ülke için tehdit oluşturmadığını belirtti.

Afganistan'ı savaş meydanına çevirmek isteyenlerin bu isteklerini mezara götüreceğini ifade eden Gani, "Bazıları ülkemizi karıştırmak istiyor ama onlara en iyi cevabı siz güvenlik güçlerimiz veriyorsunuz." dedi.

"Hepimiz el ele vererek Afganistan'ı istikrarlı bir ülke haline getirmeliyiz." diyen Gani, güvenlik güçlerinin son iki buçuk senedir terörle mücadelede çok başarılı olduğunu söyledi.

- "Teröristlerin yüz yüze savaşacak gücü kalmadı"

Gani, terör örgütlerinin, güvenlik güçleriyle yüz yüze savaşacak gücünün kalmadığını vurguladı.

Tarih boyunca Afgan halkının kimseye boyun eğmediğini dile getiren Gani, Afgan halkının her savaşta kahramanlıklarıyla ve başarılarıyla adından söz ettirdiğini aktardı.

"Güvenlik Güçleri Günü" başkent Kabil'in yanı sıra Herat, Celalabad, Mezar-ı Şerif ve Kandahar gibi büyük kentlerde çeşitli etkinliklerle kutlandı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler