Afganistan hükümeti ve Hikmetyar arasındaki anlaşma

Afganistan hükümeti ve Hikmetyar arasındaki anlaşma

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kirby, Afganistan'da kalıcı bir barışın sağlanması adına bu anlaşmanın önemli olduğunu vurguladı

WASHINGTON (AA) - ABD Dışişleri Bakanlığı, Afganistan hükümeti ve silahlı muhalif gruplardan Gülbeddin Hikmetyar liderliğindeki Hizb-i İslami Partisi ile imzalanan barış anlaşmasından memnuniyet duyduklarını bildirdi.

Bakanlık Sözcüsü John Kirby, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, kalıcı barışın sağlanması adına bu anlaşmanın önemine vurgu yaptı.

Kirby, açıklamasında, "Afganistan'da kalıcı bir barışın sağlanmasının yolu, ancak diyalog ve görüşmelerden geçer." ifadesine yer verdi.

ABD'nin, Afganistan tarafından yürütülen ve silahlı grupların şiddet eylemlerine son vermesi amacıyla gerçekleştirdiği barış sürecini destekleyeceklerini kaydeden John Kirby, Hikmetyar liderliğindeki grubun uluslarası terörist gruplarla bağlantısını keseceğini ve Afgan Anayasası'nı kabul edeceğini belirtti.

Kirby, barış görüşmeleri süreci içerisinde gösterdikleri çabadan dolayı da Afganistan hükümetine takdirlerini sunduklarını bildirdi.

Hizb-i İslami Partisi, 14 senedir Afganistan hükümetine karşı ülkenin farklı bölgelerinde savaşıyordu. Örgüt üyeleri birçok kez başta Kabil olmak üzere çeşitli kentlerde güvenlik güçlerini ve yabancıları hedef alan intihar saldırıları da düzenlemişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler