AFAD ve Konya Teknik Üniversitesi Emirgazi ve Karapınar'da obrukları inceliyor

AFAD ve Konya Teknik Üniversitesi Emirgazi ve Karapınar'da obrukları inceliyor

AFAD ve Konya Teknik Üniversitesi uzmanları önceki gece meydana gelen depremler sonrası fay kırıklarıyla bağlantısını tespit etmek amacıyla Emirgazi ve Karapınar'da obruk incelemesi yaptı. AFAD Konya teknik çalışmaların devam ettiğini açıkladı

Konya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve Konya Teknik Üniversitesi Konya Aksaray ve Niğde il sınırı kesişiminde oluşan 5.1 şiddetindeki deprem sonrası bölgede incelemelerde bulundu.

Konya Teknik Üniversitesi Tektonik hareketler uzmanı Prof. Dr. Yaşar Eren ve AFAD Konya'da görevli Jeoloji Yüksek Mühendisi Şükrü Arslan, Emirgazi - Karapınar bölgesinde obruk oluşumunu etkileyen fay kırıklarıyla ilişkilendirme çalışması gerçekleştirdi. 

emirgazi-karapinar-obruk-incelemesi-1.jpeg

Konya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD)'tan yapılan açıklamada, "Konya Aksaray ve Niğde il sınırı kesişiminde oluşan 5.1 şiddetindeki depreme istinaden kurumumuz teknik personeli ve Konya Teknik Üniversitesi ile ortaklaşa incemelerde bulunuldu. Tektonik hareketler uzmanı Prof. Dr. Yaşar Eren ile kurumuzda görevli Jeoloji Yüksek Mühendisi Şükrü Arslan ile gerekli incemeler tamamlayarak Emirgazi - Karapınar bölgesinde obruk oluşumunu etkileyen fay kırıklarıyla ilişkilendirme çalışmalarını yürüttüler. MTA diri fay haritasına göre Nasuhpınar fayı izdüşümünde Leşkeri fayı Doğrultu atılımlı fay olup teknik çalışmalara halen devam edilmektedir" denildi.

emirgazi-karapinar-obruk-incelemesi-2.jpgemirgazi-karapinar-obruk-incelemesi-4.jpg

 

 

Etiketler :