AEÜ'de Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi kuruldu

AEÜ'de Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi kuruldu

KIRŞEHİR (AA) - Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) bünyesinde Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi kurulduğu bildirildi.Üniversiteden yapılan yazılı...

KIRŞEHİR (AA) - Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) bünyesinde Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi kurulduğu bildirildi.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, akademik birim sayısını her geçen gün artıran AEÜ'nün Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin kurulmasıyla yeni bir atılım yaptığı belirtildi.

Proje geliştirme, tanıtım, bilgilendirme ve eğitim, destek programlarından yararlanmaya yönelik hizmetlerin hedeflendiği vurgulanan açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Akademik birim sayısını gün geçtikçe artıran üniversitemiz bünyesinde Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi kuruldu. Resmi Gazetenin 12 Ekim 2016 tarih ve 29855 sayılı yönetmeliğine göre kurulan merkezin amacı, üniversite bünyesindeki bilimsel ve teknolojik bilginin toplumsal faydaya ve ekonomik değere dönüşümünü ve üniversite-sanayi işbirliğini sağlamak. Merkezin faaliyetleri arasında, farkındalık, tanıtım, bilgilendirme ve eğitim, destek programlarından yararlanmaya yönelik hizmetler, proje geliştirme/yönetim hizmetleri, fikri sınai hakların yönetimi ve lisanslama ile şirketleşme ve girişimcilik hizmetleri yer alıyor."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :