AEÜ'de Gençlik Festivali coşkusu

AEÜ'de Gençlik Festivali coşkusu

KIRŞEHİR (AA) - Ahi Evran Üniversitesi'nde (AEÜ) 1. Gençlik Festivali düzenlendiği bildirildi.Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, Basın...

KIRŞEHİR (AA) - Ahi Evran Üniversitesi'nde (AEÜ) 1. Gençlik Festivali düzenlendiği bildirildi.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği koordinatörlüğünde Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Spor Salonu'nda yapılan festivalde, Kırşehir’deki liselerden ve Kayseri Şehit Ömer Halis Demir Uluslararası Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden bin 300 öğrenci ve öğretmenler katıldı.

Festivalde konuşan AEÜ Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, ülkenin gençlere emanet edildiğini ifade ederek üniversitedeki bölümlerin öğrencilere yönelik etkinliklerle tanıtıldığını kaydetti.

Yeni dönemde öğrenci alımı planlanan bölümlerle ilgili bilgi veren Karakaya, şöyle devam etti:

"Bu yıl ilk kez Tıp Fakültesine 60 öğrenci aldık. Mühendislik Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümüne ise önümüzdeki akademik yılda 110 öğrenci alacağız. İnşaat Mühendisliği ve Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümünün açılması için de başvuru yapacağız. Ahi Evran Üniversitesi Türkiye’de yapmış olduğu değişimlerle, bölgesel kalkınma ve ihtisaslaşma alanlarıyla Türkiye'de örnek bir üniversite olacaktır. Stantları gezen öğrencilere, üniversitemiz öğretim elemanları ve öğrencileri ilgi duydukları bölümler hakkında bilgi veriliyor."

Festivalde Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Davut Aydın "Sınav kaygısıyla başa çıkma" konulu seminer verdi.

1. Gençlik Festivaline AEÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Rüştü Yeşil, İl Milli Eğitim Müdürü Şevket Karadeniz, akademik ve idari personel, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler