"Adil Öksüz 2009'da örgüt için benden para istedi"

"Adil Öksüz 2009'da örgüt için benden para istedi"

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 5 eski emniyet mensubu hakkında ağırlaştırılmış müebbet ile 19'ar yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame, 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi

Sakarya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında "görevlerini kötüye kullandıkları" öne sürülen 5 eski emniyet mensubu hakkında hazırlanan iddianamede müşteki olarak yer alan iş adamı Serhat S'den, 2009 yılında örgütün "hava kuvvetleri imamı" firari Adil Öksüz'ün "himmet" istediği bilgisi yer aldı.

Sakarya 5. Ağır Ceza Mahkemesi, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iş adamı Serhat S'den "himmet" adı altında para istediği öne sürülen ve S'nin bunu reddetmesi üzerine kendisine operasyon düzenleyen 5 eski emniyet mensubu hakkında hazırlanan 36 sayfalık iddianame üzerindeki incelemesini tamamladı.

Mahkeme, aralarında kanun hükmünde kararnameyle (KHK) ihraç edilen ve emekli polislerin de bulunduğu 5 sanıktan tutuklu Serkan Gürgan ile tutuksuz sanık M.G. hakkında "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "silahlı terör örgütü üyeliği", "gizliliğin ihlali" ve "görevi kötüye kullanma" suçlarından 19'ar yıla kadar, diğer tutuksuz sanıklar E.K, O.A. ve Ş.T. hakkında "silahlı terör örgütü üyeliği", "gizliliğin ihlali" ve "görevi kötüye kullanma" suçlarından 8 yıl dokuzar aydan 19'ar yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianameyi kabul etti.

İddianamede, eski emniyet mensuplarından tutuklu sanık Serkan Gürgan ile tutuksuz sanıklar O.A, E.K, Ş.T. ve M.G'nin, kentte kuyumculuk yapan iş adamı Serhat S'den FETÖ/PDY için "himmet" adı altında 500 bin avro istediği belirtilerek, yardımda bulunmayı reddeden Serhat S'nin operasyon düzenlenerek gözaltına alındığı kaydedildi.

Gözaltına alındıktan sonra tutuklama kararı çıkarılan S. hakkında soruşturma sürecinin gizliliği ihlal edilerek basında haberler yaptırıldığı aktarılan iddianamede, sanıklardan bazılarının örgütün şifreli mesajlaşma sistemi "ByLock" kullandıklarının tespit edildiği belirtildi.

İddianamede yer alan diğer müşteki Oktay S'nin, Serhat S'nin tutuklanmasının ardından 2010 yılında kendisinin ifadesine başvurulmak üzere emniyete çağrıldığını ve sanıklardan E.K. ve M.G'nin, kendisini Serhat S. hakkında zorla yalan beyanda bulunmaya yönlendirdiğini kaydetti.

- Adil Öksüz'ü teşhis etti

Müşteki Serhat S, savcılık ifadesinde, FETÖ darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Akıncı Üssü'nde gözaltına alınan ve serbest bırakıldıktan sonra kayıplara karışan darbe girişiminin kilit ismi, örgütün sözde "hava kuvvetleri imamı" firari Adil Öksüz'ün de kendisinden 2009 yılında örgüt adına yardım isteyenlerden birisi olduğunu net olarak teşhis ettiğini aktardı.

İddianamede, kendisinden para isteyen şahısları teşhis etmesi için müşteki S'ye FETÖ/PDY terör örgütüne müzahir olabilecek birtakım ticaretle uğraşan kişilerin resimleri gösterildiği ifade edilerek, "Hiçbirini teşhis edemediğini fakat 15 Temmuz kanlı darbe girişiminin ardından darbe girişiminin yönetildiği Akıncılar Üssü'nde yakalanıp kısa süre sonra serbest bırakılan ve şu anda her yerde aranan firari şüpheli Adil Öksüz'ün kendisinden 2009 yılında himmet adı altında para isteyen şahıslardan biri olduğunu medyadaki görüntülerinden net biçimde teşhis ettiğini belirtti." denildi.

Sanıklar, 12 Aralık'ta 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :