Adı yetim...

Ergenlik çağına gelmeden babasını kaybeden erkek ya da kız , zengin ya da fakir çocuklara yetim denir..

Yetimler, toplum içindeki boynu büküklerdir.

Yetimler ve Öksüzler, topluma Allah’ın emanetidirler.

Bu gün Dünyada 143 milyon yetim çocuk var.

60 milyon çocuk ise her gün aç yatıyor.

Her yıl dünyada 2,5 milyon çocuk kaçırılıp satılıyor ve bunların çoğu kız çocuğu.

Doğu Türkistan'daki 100 bin kız çocuğu kayıp?'
Savaşlar, işgaller, doğal afetler veya fakirlik nedeniyle ailelerini kaybeden kimsesiz çocuklara sahip çıkmak için binlerce misyoner kuruluşu dünyayı kolaçan ederken Müslümanların ise birkaç kurum hariç pek fazla çalışmaları yok.. İHH bu kurumlardan bir tanesi

Bu kuruluş yetim çalışmalarını öncelikli olarak sıcak savaş ortamında, mülteci kamplarında ve savaşın etkisinin devam ettiği bölgelerde yürütülmektedir.

 Savaşın güvensiz ortamında yetim çocukların öncelikle sağlık ve gıda ihtiyaçlarını ulaştırarak onları  ; organ mafyası, çocuk tacirleri, misyoner kuruluşlar vb. tehditlere karşı güvenilir ortamlara nakletmek için çalışma yapan  bu kuruluş Savaş alanının komşu bölgelerine sığınmış mülteci kamplarında yaşayan yetimlere, ailesinin sağ kalan üyesi varsa o üyenin yanında; yoksa uygun bir sığınma yeri temin edilerek maddi destek ve eğitim desteği sağlamaktadır..

İhtiyaç durumunun geçici olduğu bölgelerde belli bir dönem için yapılan süreli yardımlar,

Süresi belirsiz olan ve her ay düzenli yapılan sürekli yardımlar şeklindedir. Seydişehir den Konya’dan Türkiye’nin dört bir yanından gönüllü ailelerin yardımı ile yapılan bu çalışmada oldukça büyük bir mesafe alındığını biraz buruk birazda sevinçle izlemekteyiz. Burukluk hiç bir çocuğun yetim kalmasını istemediğimizden dolayı sevinç ise ülkemizde bu yetimlere sahip çıkacak erdemli insanların çokluğudur.

  Son  dört  yılda bu çalışma  sonucu Türkiye'den 15 bin ailenin, dünyanın farklı ülkelerindeki 15 bin yetime her ay 70'er lira göndererek onların bakımını üstlenmektedir..  Bunu da Türkiye de gönüllü aileler yardımı ile yapmaktadır.   İki yıldan buyana dünyanın dört bir yanında bulunan bu yetimlerin bir kısmı Türkiye ye getirtilerek sponsor ailelerle tanıştırılmakta ve halka açık programlar düzenlenmektedir. Geçtiğimiz günlerde İstanbul da ilki yapılan bu programların ikincisi hemen çok yakınımızda Konya da Mevlana kültür merkezinde Perşembe günü geniş bir katılımla yapıldı. Konya sembolikte olsa yetimleri sahip çıktığını   onları bağrına basarak tüm dünyaya  göstermiş oldu.

Yetimler bizlere bırakılmış kutsal emanetlerdir. Bizlerinde konforumuzdan ve yaptığımız israflardan biraz kısarak bu kutsal emanetlerden bir tanesine bakma şansımız var.  Gelin bu kutsal emanetlere sahip çıkalım bir tanesini de biz kalbimize gömelim. Ne dersiniz çok mu zor!

Kafamıza takılan tüm şu soruları

Bir yetimin aylık gideri ne kadardır? Bir yetime ne kadar süreyle sponsor olunabilinir?

Sponsorlukla evlat edinme aynı mıdır?.Nasıl sponsor olabilirim?Sponsor olduktan sonraki süreç nedir?Sponsor olduğum yetim hakkında ilerleme raporu alabilir miyim? Hangi sıklıkta?
Sponsorluğumu sonlandırmak istediğimde ne yapmalıyım? Sponsor olunan yetime mektup göndermek mümkün mü? Sponsor olduğum yetimi ziyaret edebilir miyim?

Ayda 70TL bir çocuğa ne sağlamaktadır? Sponsor olunan yetimlerin yetimhanede ya da akraba yanında amaca uygun desteklenip desteklenmediği nasıl denetleniyor?

İrtibat bilgilerimi nasıl yenileyebilirim?  Gibi kafanıza takılan soruları http://www.ihh.org.tr/ adresinden öğrenebilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.