Adem Alemdar öğrencilerle buluştu

Adem Alemdar öğrencilerle buluştu

Meram Şehit Mehmet-Lütfi Gülşen Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin tecrübe paylaşımları etkinlikleri kapsamında Adem Alemdar öğrencilerle bir araya geldi.

İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Adem Alemdar, Meram Şehit Mehmet-Lütfi Gülşen Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ile buluştu. Gençlere geleceğe dair tavsiyelerde bulunan Alemdar, İmam Hatipli olmanın ayrıcalığını hatırlatarak "Dinini, dilini tarihini en iyi öğrenen genç ülkesine en faydalı olan kişidir" diye konuştu.

adem-alemdar--(1).jpeg

ÖĞRENCİ DİLİNİ VE TARİHİNİ İYİ BİLMELİDİR

Gençlere gelecekle alakalı tavsiyelerde bulunmaya devam eden Adem Alemdar, İmam Hatipli olmanın hayatın her alanında farkındalık yaratması gerektiğini vurgulayarak, "Bütün dersler önemlidir ancak Türkçe ve Tarih dersleri hepsinden daha da önemlidir. Çünkü tarihini bilmeyen bir genç, günümüzü tam olarak değerlendiremez, geleceği tam kavrayamaz. Türkçe dersi de şunun için önemlidir; Dilini tam manasıyla bilmeyen bir genç hem bir başka dili iyi öğrenemez hem de dil ile gelen kültür emperyalizmine karşı koyamaz. Dilini, dinini ve tarihini iyi öğrenen bir genç ülkesine en çok faydalı olan kişidir." dedi.

İNANCIMIZ BİZİ DİĞER MİLLETLERDEN AYIRAN ÖZELLİĞİMİZ

Afrin'de Zeytin Dalı Operasyonu ile destanlar yazan Türk askerinin başarılı çalışmalarının altında yatan gerçeğin de dinini ve tarihini iyi bilmekten geçtiğini hatırlatan Alemdar, "Şu günlerde Türk Ordusu Afrin'de yedi düvele karşı bir harp vermektedir ve hiçbir sivile zarar vermeden bu operasyonu sürdürmektedir. Bizim milletimiz tarih boyunca sadece karşısına çıkan askerle savaşmıştır. Fethedilen hiçbir yerde insanların ne canına ne de malına zarar vermemiştir. İşte bu özelliğimiz bizi diğer tüm milletlerden ayıran en önemli özelliğimizdir." ifadesini kullandı.

adem-alemdar--(4)-001.jpeg

İYİ BİR ADAM OLMALISINIZ

Gençlere gelecekte iyi bir meslek sahibi olmadan önce iyi bir adam olmalısınız tavsiyesinde de bulunan İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Adem Alemdar, "İmam Hatipli bir genç asker ise Türk askeri gibi davranır. Gazeteci ise gazeteciliği hakkaniyet ölçüsünde yapar. Lokantacı ise helal mal satar, harama göz dikmez. Kısaca bir İmam Hatipli hangi işi yaparsa yapsın önce Allah'tan korkar ve yaptığı işin hakkını vermeye çalışır. Sizler geleceğin doktorları, mühendisleri, avukatları ve bürokratlarısınız. İsminizin önünde hangi ünvan olursa olsun önce iyi bir adam olacaksınız. Anne ve babanızın duasını alacaksınız. Aksi halde ne bu dünyada başarılı olabilirisiniz ne de öbür dünyada başarılı olabilirsiniz" diye konuştu. Öğrencilerin ilgiyle dinlediği programda Okul Müdürü Hüseyin Avni Erdemir de Adem Alemdar'a konuşmalarından dolayı teşekkür ederek bir hediye takdim etti.

M. Ali Elmacı – Memleket 

adem-alemdar--(3)-001.jpeg