Adanaspor'da başarı "düşünce değişimiyle" geldi

Adanaspor'da başarı "düşünce değişimiyle" geldi

Turuncu-beyazlıların teknik direktörü İpekoğlu: "Psikolojik anlamda takımımızı iyi yönettiğimize inanıyorum"- "Sezonun son haftasına kadar şampiyonluk yarışı devam edecek"

ADANA (AA) - İBRAHİM ERİKAN - PTT 1. Lig'de 12 maçlık yenilmezlik serisi yakalayan lider Adanaspor'da teknik direktörü Engin İpekoğlu, takımlarını psikolojik anlamda iyi yöneterek ve oyuncuların düşünce yapısını değiştirerek başarıyı yakaladıklarını söyledi.

Akdeniz ekibinin başarısında büyük pay sahibi olan İpekoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugüne kadar futbolcularının, verebileceklerinin maksimumunu verip takımı bu seviyeye getirdiğini ifade etti.

İpekoğlu, kalan maçların kolay olmadığını vurgulayarak , "Yenemeyeceğimiz takım da yenilmeyeceğimiz takım da yok. Sadece o gün saha içerisinde doğruları yapan takımlar puan ya da puanlarla sahadan ayrılıyor" diye konuştu.

Saha içerisindeki disiplinli oyunlarına dikkati çeken İpekoğlu, şunları kaydetti:

"Bundan sonraki maçlarımızda, bugüne kadar özellikle saha içerisinde gösterdiğimiz oyun disipliniyle yenemeyeceğimiz takım yok. Hiçbir kolay maç da yok. Sezonun son haftasına kadar şampiyonluk yarışı devam edecek. Sadece şampiyonluk yarışı değil, play-off'a katılacak takımların kendi içinde savaşı var, düşmemeye oynayan takımların kendi aralarında bir rekabeti var. Bu anlamda baktığınız da bu yarış en alttan en üste kadar devam edecektir."

- "Hedef şampiyonluk"

İpekoğlu, 12 maçlık yenilmezlik serisini de değerlendirerek, "Bu, bir anda gelmedi. Sadece işin saha boyutu yok. Açıkçası psikolojik anlamda da takımımızı iyi yönettiğimize inanıyorum. Son 3 senedir düşmemeye oynayan Adanaspor'daki futbolcuların beyinlerini değiştirmek en önemli konuydu. Belli puana ulaştıktan sonra 'tamam biz ligde kaldık, işimizi bitirdik' düşüncesi futbolcularda olabiliyordu. Bununla ilgili bir takım toplantılarımız oldu, bunu hallettiğimizi düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Takımın artık şampiyonluk hedefine ulaşmak için mücadele verdiğinin altını çizen İpekoğlu, tüm futbolcuların da buna inandığını anlattı.

İpekoğlu, hedefe ulaşmak için aynı ciddiyetle çalışmayı sürdüreceklerinin altını çizerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Futbolcularımızın verdiği reaksiyon çok olumlu. Onlar da artık bir şeyleri başaracaklarına inanıyorlar. Genç takımız, ligin en genç ikinci takımıyız. Futbolcuları baskı altına almamak lazım. Türkiye'de o kadar futbolcu, medya ve taraftar baskısından ya da bulunduğu konumla ilgili baskıdan dolayı futboldan uzaklaşıyor, futbolu bırakıyor ya da saha içinde istenilen performansı sergileyemiyor. Bu anlamda takımı iyi yönettiğimizi düşünüyorum. Saha içinde ve dışında zaten kişilik olarak düzgün takımız. Bu reaksiyonu veren futbolcularım ayrıca övgüye değer diye düşünüyorum."

Adanaspor'da başarı "düşünce değişimiyle" geldi

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :