"Adana'dan darbecilerin isim ve izlerini silelim"

"Adana'dan darbecilerin isim ve izlerini silelim"

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Türkmen, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı'na gönderdiği mektupta, 12 Eylül darbesinin ve bu darbeyi yapan kişilerin kentteki isim ve kötü mirasının izlerinin silinmesini istedi

ADANA (AA) - TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'ye gönderdiği mektupta, 12 Eylül darbesinin ve bu darbeyi yapan kişilerin kentteki isim ve kötü mirasının izlerinin silinmesini talep etti.

Türkmen, mektubunda, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz'da gerçekleştirmek istediği ve başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişimini şiddetle kınadığını belirtti.

Bu girişimin, Türkiye'de demokrasiye inanan tüm kişi, kurum ve kuruluşlara, sivil toplum örgütlerine, yerel ve genel yöneticilere, demokrasiye her şartta ve şekilde sahip çıkmaları gerektiğinin önemini bir kez daha hatırlattığını bildiren Türkmen, "Demokrasiye inanan her insan, darbelerin ve darbe girişimlerinin her zaman karşısındadır." değerlendirmesinde bulundu.

En son 36 yıl önce gerçekleşen 12 Eylül darbe hukukunun Türkiye'ye getirdiği yasal düzenlemeleri ve kurumları halen yönetimi ve yaşam şeklini belirlemedeki etkisine değinen Türkmen, şunları kaydetti:

"Hükümetin yıllardır 'darbe ve darbecilerle hesaplaşacağız, hesaplaşıyoruz' diye getirdiği birkaç yüzeysel ve durumu kurtarmaya yönelik düzenleme haricinde ülkemizde değişen çok fazla bir şey yoktur. Aksine, 12 Eylül’ün getirdiği başta Siyesi Partiler ve Seçim Kanunu olmak üzere yasal düzenlemeler ve kurumlar halen varlığını sürdürmektedir. Demokrasiye inanan her kademede ve her görevdeki sorumluların, darbelere ve darbe girişimlerine karşı olmanın yanında, darbeyi gerçekleştiren kişilerin bıraktığı her türlü kötü mirasın ve bu mirasın eser ve izlerini silmesi gerektiği de bir gerçekliktir. Bu bağlamda, Adana'da bulvar, cadde, sokak, park-bahçe, okul, spor salonu gibi yerlerde, başta Kenan Evren olmak üzere 12 Eylül darbesini gerçekleştiren kişilerin isim ve tüm kötü mirasını taşıyan izlerin silinmesi elzemdir. Adana Büyükşehir Belediyemizin de bu anlayış ve düşüncede bahse konularda gereğini yapması hususunda ilgi ve dikkatinize sunar, bu talebe yönelik yürüttüğünüz veya yürüteceğiniz çalışmalarla ilgili cevabınızı rica eder, saygılarımı sunarım."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler