Adana'daki yasa dışı dinleme davası

Adana'daki yasa dışı dinleme davası

Aralarında eski emniyet müdürlerinin de bulunduğu tutuksuz 28 polisin yargılandığı davaya devam edildi

ADANA (AA) - Adana’da bazı hakim, savcı, adliye personeli ve meslektaşlarını yasa dışı yollarla dinledikleri öne sürülen, aralarında eski emniyet müdürlerinin de bulunduğu tutuksuz 28 polisin yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanıklardan eski Emniyet Müdür Yardımcısı İsmail Bilgin, Necati Bilici, Şeref Şahin, Burcu Mert, Ramazan Kasap, Süleyman Taşkın, Cihat Salman, İbrahim Halil Böler, Mehmet Şener, Oğuz Akı, Halil Alıncak ve Asiye Nacar katıldı. Duruşmada telefonları dinlenen müşteki polis memurları da hazır bulundu.

Müştekilerden polis memuru A.G, hakkında dinleme yapıldığını gazetelerden okuduğunu söyledi.

Kendisinin ve ailesinin herhangi bir suç işleme veya suç ortamında bulunma gibi bir durumunun olmadığını ifade eden A.G, sanıklardan şikayetçi olduğunu dile getirdi.

Diğer emniyet mensupları da sanıklardan, telefonlarının dinlenmesi dolayısıyla şikayetçi olduklarını kaydetti.

Söz verilen sanıklardan Oğuz Akı ise suç tarihi itibarıyla terörden sorumlu birimde müdür yardımcısı olduğunu, imzaladığı veya paraf attığı evrakların yüzde 90’nını ise hatırlamadığını ileri sürdü.

Mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

Sanıklar hakkında, "iştirak halinde kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği, iftira, suç uydurma, haberleşmenin gizliliğini ihlal, kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması, özel hayatın gizliliğini ihlal, kişisel verilerin kaydedilmesi" suçlamasıyla 2014'te Adana 1, 2, 4, 6, 7, 8 ve 9. ağır ceza mahkemelerinde 10 dava açılmıştı. Davalar, 8. Ağır Ceza Mahkemesinde birleştirilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :