Adana'daki FETÖ/PDY soruşturmasında dava

Adana'daki FETÖ/PDY soruşturmasında dava

Aralarında meslekten ihraç edilmiş olanların da bulunduğu ikisi tutuklu 7 öğretmen hakkında FETÖ/PDY üyesi olma suçundan dava açıldı

ADANA (AA) - Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında aralarında meslekten ihraç edilmiş olanların da bulunduğu ikisi tutuklu 7 öğretmen hakkında, 15'er yıl hapis cezası ile cezalandırılmaları istemiyle dava açıldı.

Kozan ilçesinde görev yapan şüpheliler Mustafa Yavuz Ş. ve Zeynep Ş. ile tutuksuz Funda A, Halil Ç, Hürü A, Özen T. ve Yasemin T. hakkında başlatılan soruşturma tamamlandı.

Cumhuriyet savcısının şüpheliler hakkında "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15'er yıl hapis cezası ile cezalandırılmaları istemiyle hazırladığı iddianame Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Soruşturma kapsamındaki 20 şüpheli hakkında ise kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi.

İddianamede, şüphelilerden meslekten ihraç edilen eski İngilizce öğretmeni Yasemin T'nin ders saatlerinde öğrencilere terör örgütü elebaşısı Fetullah Gülen'in kitaplarını okuttuğu şeklinde duyumlar bulunduğuna dikkati çekildi.

Matematik öğretmenliğinden ihraç edilen Zeynap Ş'nin ise örgüt elebaşı Gülen'in talimatı ile 4 Mart 2014'de 19 bin 710 lira, 3 Ocak 2015'te ise 64 bin 64 lira tutarlı katılım hesabı açtığı belirtildi.

İddianamede ifadelerine yer verilen sanıklar ise haklarındaki suçlamaları kabul etmedi.

- "Çocuğun kör olur' dedikleri için yaptım"

Sanık Funda A, savunmasında farklı bankalarda hesapları bulunduğu sırada çevresinden "Faizli bankalara para yatırma, çocuğun kör olur, başına iş gelir" gibi söylemlerde bulunanlar olduğunu iddia ederek, bu nedenle örgüte ait bankada hesap açtırdığını kaydetti.

İddianamenin değerlendirme bölümünde, "Şüphelilerin örgüt yapılanması içerisinde yer aldıkları, gönüllü olarak kalmaya devam ederek örgütle organik bağ kurup kuruluş amaçlarını faaliyet ve eylemlerini benimseyerek, gönüllü olarak bilerek ve isteyerek örgütün hiyerarşik yapısına dahil olmayı tercih ettikleri anlaşılmıştır." denildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :