Adana'daki FETÖ/PDY davası

Adana'daki FETÖ/PDY davası

Farklı meslek gruplarına mensup 6'sı tutuklu 41 sanığın yargılandığı davada, savcı, 29 sanığın cezalandırılması, 12 sanığın ise beraatine karar verilmesini talep etti

ADANA (AA) - Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan, farklı meslek gruplarına mensup 6'sı tutuklu 41 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesince görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Ali Yanar, Barış Baltacı, Kadir Okutan, Mustafa Hayta, Eyüp Akgemci ve Coşkun Sulukan ile bazı tutuksuz sanıklar ve avukatları katıldı.

Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını veren savcı, 29 sanığın üzerine atılı ''silahlı terör örgütüne üye olma ve terör örgütünün finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet'' suçlarından ayrı ayrı cezalandırılması, 12 sanığın beraatine ve tutuklu sanıkların mevcut hallerinin devamına karar verilmesi yönünde görüş bildirdi.

Savunma yapan sanıklar da suçlamaları kabul etmeyerek esas hakkındaki mütalaaya karşı savunma yapmak için süre talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların mevcut hallerinin devamını kararlaştırarak duruşmayı 5 Temmuz'a erteledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :