Adana'daki FETÖ/PDY davası

Adana'daki FETÖ/PDY davası

Haklarında 15'er yıl hapis cezası istenen 2'si tutuklu 9 sanığın yargılanmasına devam edildi- Tutuksuz sanıklardan birinin tutuklanmasına karar verildi

ADANA (AA) - Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 2’si tutuklu 9 sanığın 15’er yıl hapis cezası ile cezalandırılması istemiyle açılan davanın görülmesine devam edildi.

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar Sami Karabulut ve Uğur Akbaş ile tutuksuz sanıklardan Ahmet Onaylı, Hasan Aktamış, Fatma Öçay, Lütfi Ergün, Mustafa Nalbant ve Tülay Eker ile avukatları katıldı. Tutuksuz Yalçın Kocabaş ise gelmedi.

Mahkeme başkanı, sanıklar Sami Karabulut ve Uğur Akbaş’a ait ByLock bilgilerinin geldiğini belirtti.

Karabulut, bunun üzerine ByLock kullanmadığını, mesaj içeriklerini kabul etmediğini söyledi.

Örgüte ait Bank Asya’daki hesabında 70 bin lira para bulunduğunun hatırlatılması üzerine ise Karabulut, örgüte ait bir dershanede çalıştığını, maaş ödemelerinin de bu bankadan yapıldığını ancak 70 bin lira paranın bilgisi dışında bir hareket olduğunu öne sürdü.

Karabulut, "Makbuz üzerinde imzam bulunmamaktadır. Böyle bir dekontu imzaladığımı hatırlamıyorum. Benim 70 bin lira param olmamıştır. Böyle bir param olsaydı, buna ilişkin bir yatırımım olurdu. Suçlu olsam da cezamı çekeceğim, en azından cezam onana kadar uygun görülecek bir yöntemle tahliyemi istiyorum." dedi.

Sanık Akbaş da talimatla bankaya para yatırmadığını, ByLock da kullanmadığını savundu.

Mahkeme heyeti, duruşmaya gelmeyen sanık Yalçın Kocabaş’ın ByLock kayıtları ve içerikleri ile diğer delilleri dikkate alarak tutuklanmasına karar verip hakkında yakalama kararı çıkarttı.

Tutuklu sanıkların tutukluluğunun devamına karar verilip duruşma eksikliklerin tamamlanması için ertelendi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :