Adana'da "çocuğun soy bağını değiştirme" davası

Adana'da "çocuğun soy bağını değiştirme" davası

Başkasına ait bebeği kendi çocuklarıymış gibi göstererek nüfusa kayıt yaptırdıkları ileri sürülen çift hakkında açılan davanın görülmesine başlandı

ADANA (AA) - Adana'da, başkasına ait bebeği kendi çocuklarıymış gibi göstererek nüfus kaydı yaptırdığı iddia edilen çift hakkında "çocuğun soy bağını değiştirme" suçundan üçer yıl hapis cezası istemiyle açılan davanın ilk duruşması görüldü.

Adana 10. Asliye Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmaya, tutuksuz sanıklar M.D. ve eşi Z.D. ile tarafların avukatları katıldı.

Hakim, sanık çifte iddianameyi okuyup savunma yapmalarını istedi.

Belediye çalışanı M.D, savunmasında, 15 yıllık evli olduklarını ve çocuklarının bulunmadığını söyledi.

Resmi yollarla evlat edinmek için başvuruda bulunduklarını ancak kabul edilmediğini anlatan M.D. şöyle konuştu:

"Biz de bunun üzerine evlat hasretini gidermek için arayış içine girdik. B.Ö. ve annesi bizi buldular. Doğum masrafları ve 6 bin lira karşılığında çocuğu bize vermek istediler. Ben ancak doğum masraflarını karşılayabileceğimi söyledim. Bebek özel hastanede doğdu. Çocuğu doğumdan sonra aldık. Daha sonra nüfus müdürlüğüne giderek eşimin köyde doğum yaptığını, çocuğu üzerime almak istediğimi söyledim. Üzerime kayıt yaptırıp nüfus cüzdanını aldım. Bebek 2 ay bizde kaldı. Daha sonra B.Ö. bebeğini istediğini söyledi. Ben de vermeyip kendi isteğimle bebeği yurda teslim ettim. Bebek halen yurtta. Bebeğe ismini biz koyduk. Çocuğu mahkeme bitiminde almak için başvurumuzu yapacağız. Çocuğun soy bağını değiştirme gibi bir amacım yoktu, amacım evlat sahibi olmaktı."

Z.D. de olayın eşinin anlattığı gibi yaşandığını belirtti. Nüfus müdürlüğüne sadece eşinin gittiğini savunan Z.D, "Ben o sırada bebekle ilgileniyordum. B.Ö.ve kız kardeşi 2 ay sonra bebeği almaya geldiler. Ben de hukuki yollarla işi çözebileceğimizi, mahkeme ne karar verirse saygı duyacağımı söyledim." dedi.

Sanık çiftin avukatı da müvekkillerinin her hafta yurda gidip bebekle ilgilendiklerini dile getirdi. Avukat, "Nüfus Müdürlüğüne sadece M.D. gitmiştir, o da eşine bebeğin nüfus cüzdanını çıkartıp sürpriz yapmak içindir." ifadesini kullandı.

Hakim, Adana İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünün davadan haberdar edilmesi ve müştekilerin zorla getirilmelerine karar verip duruşmayı erteledi.

Antalya'da sevgilisi F.Y'den hamile kalan ve 22 Eylül 2017'de Adana'da özel bir hastanede erkek bebek dünyaya getiren B.Ö'nün (17), çocuğunu, doğum ve bakım masrafları karşılığında M.D. ile eşi Z.D'ye evlatlık verdiği, çiftin de çocuğu kendilerininmiş gibi göstererek nüfus kaydı yaptırdığı tespit edilmişti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :