Adana, Hatay ve Osmaniye'de bayram hareketliliği

Adana, Hatay ve Osmaniye'de bayram hareketliliği

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve ramazan nedeniyle uzun zamandan bu yana durgunluk yaşanan çarşılarda Ramazan Bayramı öncesinde hareketlilik gözleniyor

ADANA (AA) - Adana, Hatay ve Osmaniye’de Ramazan Bayramı dolayısıyla çarşı ve pazarlarda hareketlik yaşanıyor.

Adana'da bayram alışverişi için Özler Caddesi'nde tezgah açan esnaf, durgun geçen ramazanın ardından arefe günü dolayısıyla yaşanan hareketliliğin etkisiyle satış yapmaya çalışıyor.

Tezgah açan esnaftan Murat Karaboğa, insanların pazarlara ilgi gösterdiğini belirterek, genellikle fiyat sorulduğunu ancak satın alanların az sayıda olduğunu anlattı.

Zeynel Boğa da bayramın yaz mevsimine gelmesinden dolayı kentte çok kişinin kalmamasına rağmen çarşıda hareketlilik yaşandığını ifade etti.

Osmaniye'de de Alibekirli Mahallesi’nde kurulan semt pazarında da bayramlık alışverişlerini yapmak isteyen vatandaşların etkisiyle hareketlilik yaşanıyor.

Ailesine ve kendisine bayramlık almak için pazara geldiğini ifade eden Musa Soylu, bayram alışverişi kültürünün devam etmesi gerektiğini söyledi.

Çocuklarına her bayram hediye aldığını söyleyen Soylu, "Ramazan Bayramı dolayısıyla bayram şekerimizi aldık. Burası fiyat olarak daha uygun olduğu için çocuklarıma kıyafet ve ayakkabı aldık. Bayram kültürümüzü yaşatmalıyız. Bu sayede bayramların kıymetini daha iyi biliniyor" dedi.

- Tarihi çarşıda adım atılmıyor

Baharatçıdan ayakkabıcıya, şekerciden kalaycıya ve kıyafet satanlara kadar yaklaşık 750 iş yerinin yer aldığı Hatay'daki tarihi Uzun Çarşı'da Ramazan Bayramı dolayısıyla farklı bir telaş ve hareketlilik gözleniyor.

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve oruç nedeniyle uzun bir zamandan bu yana birçok esnafın adeta siftah yapamadan kapattığı Uzun Çarşı, Ramazan Bayramı arifesinde adeta iğne atılsa yere düşmeyecek duruma geldi.

Hemen her bütçeye göre alışveriş seçeneklerinin bulunduğu çarşı, Ramazan Bayramı nedeniyle alışveriş yapmak isteyenlerin uğrak yerlerinin başında yer alıyor. Kimi kendisine kimi çocuğuna kıyafet ve ayakkabı alan vatandaşların birçoğu da bayramlaşmaya gelecek misafirlerine ikram edecek şekerlerin en iyisini seçmeye çalışıyor.

- Künefe fırınları hiç sönmüyor

Ramazan Bayramı'nda gelen konuklara ikram edilen tatlıların başında yer alan künefenin satışı yapan işletmeler de aralıksız çalışıyor. Çarşı içerisinde yer alan künefelik kadayıf yapan fırınlar hiç sönmüyor. Kimi hazır künefe alan kimi ise kadayıf ve tuzsuz peynir alarak evinde künefe yapacak olan vatandaşlar, fırınlar önünde adeta kuyruk oluşturuyor.

Esnaf Sait Ertuğrul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazan süresince işlerinin biraz durgun olduğunu ancak bayram öncesinde bir hareketlilik yaşandığını kaydetti.

Künefe için kadayıf yaptığını ifade eden Ertuğrul, künefenin bayramların vazgeçilmez ikramları arasında yer aldığını söyledi.





AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :