Adana Ceyhan Ovasında Tarıma Destek: Modern Sulama Projeleri Yolda

Adana Ceyhan Ovasında Tarıma Destek: Modern Sulama Projeleri Yolda

Devlet Su İşleri Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Adana'nın Ceyhan ilçesinde hayata geçirilen Tarla İçi Kapalı Drenaj ve Tarla İçi Geliştirme Projeleri ile çiftçilere modern sulama imkanları sunulacağını açıkladı.

Adana'nın verimli tarım arazilerinden biri olan Ceyhan ilçesinde, Devlet Su İşleri Genel Müdürü Mehmet Akif Balta tarafından duyurulan Tarla İçi Kapalı (Borulu) Drenaj ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Projeleri, çiftçilere önemli avantajlar sağlayacak. Balta, yaptığı açıklamada, inşa ettikleri depolama tesisleriyle sulama suyunu çiftçilere ulaştırmakla kalmayıp, aynı zamanda modern ve sürdürülebilir projelerle çiftçilerin suya rahatça erişimini sağladıklarını belirtti.

Adana Ceyhan Ovasında Tarıma Destek: Modern Sulama Projeleri Yolda

Projenin detaylarına değinen Balta, Adana Ceyhan Ovası'nın farklı kısımlarında toplam 902 bin 560 dekarlık bir alanda tarım arazilerini daha verimli hale getirmek için çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Bu projeler kapsamında tarla içi kapalı drenaj çalışmaları, açık drenaj kanallarının temizlenmesi ve derinleştirilmesi, kavşut ve menfez yapılarının inşası gibi bir dizi faaliyet gerçekleştirileceğini dile getirdi.

Adana Ceyhan Ovasında Tarıma Destek: Modern Sulama Projeleri Yolda

Balta, özellikle 60 bin metre drenaj kanalının temizliğinin öncelikli olarak tamamlandığını ve projenin tamamlanmasıyla ekilemeyen arazilerin ekilebilir duruma getirilerek ekonomiye kazandırılmasının yanı sıra, düşük verim alınan yerlerde %25'ten %100'e kadar verim artışının hedeflendiğini vurguladı.

Son olarak, Balta, toprağın kıymetini bilen ve milli ekonomiye katkı sağlayan tüm çiftçilere kolaylıklar dileyerek, Devlet Su İşleri'nin her zaman çiftçilerin yanında olacağını vurguladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.