Adana-Beyrut turizm ve ticaret geliştirme çalışmaları

Adana-Beyrut turizm ve ticaret geliştirme çalışmaları

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Menevşe: - "Lübnan'ın Ortadoğu ve Afrika ile geçmişe dönük bağlantısı var. Bundan istifade ederek Türkiye'de üretilen malların Lübnan üzerinden Ortadoğu ve Afrika'ya ulaştırılması konusunda iş birliği yapabiliriz"

ADANA (AA) - Lübnanlı turizm yatırımcılarının Adana ile Beyrut arasındaki turizmi geliştirme çalışmaları kapsamında kasım ayında kenti ziyaret edeceği bildirildi.

Adana Ticaret Odasından (ATO) yapılan açıklamaya göre, Adana Tanıtım ve Kalkınma AŞ (ATAK) Genel Müdürü İlhami Günsel, Adana Ticaret Odasında düzenlenen toplantıda, Adana Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Bilgiç, Adana Sanayi Odası (ADASO) Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, ATO Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, ATO yönetim kurulu ve meclis üyeleri ile turizmle ilgili kurum ve firma temsilcilerine Beyrut ziyaretlerine ilişkin bilgi aktardı.

Beyrut temasları kapsamında üst düzey yetkililerle bir dizi toplantılar gerçekleştirdiklerini belirten Günsel, toplantılarda Adana'nın Beyrut ile turizm ve ticaret ilişkilerinin geliştirilmesi için ortak yol haritası hazırlandığını belirtti.

Lübnan'ın önde gelen turizmcilerinin, şehri incelemek ve Adana'daki acenteler, oteller ve sektör yetkilileri ile bire bir görüşmek üzere kasım ayında Adana'ya bir ziyaret gerçekleştireceklerini anlatan Günsel, iş adamı heyetlerinin Adana ve Beyrut'ta bir araya gelmelerinin sağlanması konusunda görüş birliğine varıldığını bildirdi.

ATO ve ATAK AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe de Beyrut’taki görüşmelerin son derecede verimli geçtiğini aktardı.

İki şehir arasında ticari potansiyel olduğunu düşündüklerini belirten Menevşe, "Lübnan'ın, Ortadoğu ve Afrika ile geçmişe dönük bağlantısı var. Bundan istifade ederek Türkiye'de üretilen malların Lübnan üzerinden Ortadoğu ve Afrika'ya ulaştırılması konusunda iş birliği yapabiliriz. Birlikte hareket ederek gerek turizm, gerekse de ticaret bakımından Beyrut’taki mevcut potansiyeli ülkemiz lehine kullanabiliriz." ifadesini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :