"Adalet Şurası yol gösterici olacaktır"

"Adalet Şurası yol gösterici olacaktır"

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uşan:- "Adalet Şurası, adalet politikalarının belirlenmesinde yol gösterici olacaktır. Bundan sonraki süreçlerde bu şuradaki sonuçlardan fikir alınacaktır"- "Öğrenci, hukuk fakültesine geldiği

ANKARA (AA) - KEMAL KARADAĞ - Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Uşan, "Adalet Şurası, adalet politikalarının belirlenmesinde yol gösterici olacaktır. Bundan sonraki süreçlerde bu şuradaki sonuçlardan fikir alınacaktır." dedi.

Uşan, AA muhabirine, Adalet Bakanlığınca ilk kez düzenlenen Adalet Şurası'na ilişkin açıklamalarda bulundu.

Adalet Bakanlığının şurayı sahiplenmesinin önemli olduğunu ifade eden Uşan, çeşitli konuların şurada ele alındığını söyledi.

Uşan, Türkiye'nin yaşadığı sıkıntıların ardından bugünlere eriştiğini belirterek, adaletin tüm yönleriyle ele alınmasının fayda sağlayacağını dile getirdi.

Şuranın daha sonra düzenlenecek program ve etkinlikler için ön adım özelliğinde olduğuna işaret eden Uşan, Adalet Bakanlığının Adalet Şurası'nda ortaya konan değerlendirmeleri çalışmalarında kullanabileceğini anlattı.

Adalet Şurası'nın, adalete, hukuka yeni bir bakış açısı da kazandıracağını vurgulayan Uşan, "Adalet Şurası, adalet politikalarının belirlenmesinde yol gösterici olacaktır. Bundan sonraki süreçlerde bu şuradaki sonuçlardan fikir alınacaktır. Aynı zamanda şura ile Bakanlık, kendi yaptıklarını halka, uygulamacılara açmış oldu." dedi.

- "Öğrenciyi hukuk uygulamasının içine sokmak lazım"

Uşan, kendilerinin de hukuk eğitimiyle ilgili şuradaki kararlardan faydalanacaklarını söyledi.

Hukuk fakültelerinde öğrencilerin uygulama yaptığı sisteme geçilmesi gerektiğine dikkati çeken Uşan, bu yönde atılacak adımların hukuk eğitimine önemli katkılar sunacağını vurguladı.

Hukuk eğitiminde bazı sıkıntılar olduğunu dile getiren Uşan, şunları kaydetti:

"Öğrenciyi hukuk uygulaması içine sokmak lazım. Türkiye'deki en büyük problem budur. Öğrenci, eğitim aldığı süreçte uygulamayı bilmez, sadece teorik eğitimi alır. Staja başladığında da bazı şaşkınlıklar yaşayabilir. Başlangıçta kişiyi uygulamanın içine sokarsanız daha sonra ne ile karşılaşacağını tahmin edebilir. Öğrenci, hukuk fakültesine geldiğinde teorik bilgiyi almalı, aynı zamanda da lisans seviyesinde öğrenciyken uygulamadan ne tür sonuçlar çıkabileceğini görmeli.

Bu kapsamda müfredat birlikteliği sağlanmalı, uygulama dersleri konulmalıdır. Genel sınav gibi bir düzenleme olmalı. O sınavı geçenler hakim, savcı ya da avukat olabilmelidir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :