Adalet Bakanı Tunç'tan Trabzon-Fener maçı açıklaması: 38 kişinin kimlikleri tespit edildi

Adalet Bakanı Tunç'tan Trabzon-Fener maçı açıklaması: 38 kişinin kimlikleri tespit edildi

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Trabzonspor-Fenerbahçe maçının ardından yaşanan olaylara karışan 38 kişinin kimliklerinin tespit edildiğini ve gözaltı süreçlerinin devam ettiğini belirtti.

Adana'nın Kozan ilçesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Spor Bakanı Yılmaz Tunç, Trabzonspor-Fenerbahçe maçında yaşanan olaylarla ilgili olarak sporun temel değerlerine vurgu yaptı. Tunç, "Spor kardeşliktir. Spor barıştır, dostluktur. Dostluğa ve kardeşliğe vesile olması gerekirken düşmanlığa vesile olması kabul edebileceğimiz bir durum değil. O nedenle dünkü Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra çıkan olayları da kabul etmek mümkün değil" şeklinde konuştu.

Adalet Bakanı Tunç'tan Trabzon-Fener maçı açıklaması: 38 kişinin kimlikleri tespit edildi

Bakan Tunç, 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine dair kanunun önemine de vurgu yaparak, bu kanunun spor müsabakalarında şiddet ve düzensizliği önlemeyi amaçladığını belirtti. Ayrıca, maç sonrası yaşanan olaylara ilişkin adli süreçlerin devam ettiğini ve kimlikleri tespit edilen kişilerin gözaltına alındığını ifade etti.

Futbolculara yönelik herhangi bir soruşturmanın olmadığını da vurgulayan Bakan Tunç, sosyal medyada yanlış algı oluşturulduğunu ve Fenerbahçe'nin bu konuda bir açıklama yapmasının ardından netliğin ortaya çıktığını dile getirdi.

Tunç, sporun kardeşlik ve dostluk temelinde şekillenmesi gerektiğini vurgulayarak, sporda şiddetin ve düşmanlığın kabul edilemez olduğunu belirtti ve bu tür olayların bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.