Adalet Bakanı Bozdağ:

Adalet Bakanı Bozdağ:

"Terör, can yakmaya, can almaya devam ediyor. Terörle etkin bir şekilde mücadele eden Türkiye, bu sorununun da üstesinden eninde sonunda gelecektir"- "Terör üzerinden Türkiye’ye mesaj yollamak isteyenler, terörle Türkiye'den netice almak isteyenler, asla

YOZGAT (AA) - Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ''Terör, can yakmaya, can almaya devam ediyor. Terörle etkin bir şekilde mücadele eden Türkiye, bu sorununun da üstesinden eninde sonunda gelecektir." dedi.

AK Parti Yozgat İl Başkanlığının bayramlaşma programına katılan Bozdağ, daha sonra Cumhuriyet Meydanı'nda protokol üyeleri ve vatandaşlarla bayramlaştı.

Bozdağ, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, bütün Türk milletinin Ramazan Bayramı'nı tebrik etti.

Bayramın huzur, barış, refah ve saadete vesile olmasını dileyen Bozdağ, ''Bugün Yozgat’ta huzur içerisinde, sükun içerisinde, kardeşlik iklimi içerisinde güzel bir Ramazan Bayramı idrak ediyoruz. Sadece Yozgat’ta değil, Türkiyemizde de ramazan huzur içerisinde idrak edilmektedir. Gönlümüz arzu ediyor ki Türkiyemizin her yerinde aynı şekilde ramazan idrak edilsin ve bütün Müslüman coğrafyasında da ramazan huzur içerisinde, refah içerisinde ve saadet içerisinde idrak edilsin.'' diye konuştu.

Bozdağ, hem Türkiye'de hem komşu ülkelerde terör olayları yaşandığına değinerek, şunları kaydetti:

''Terör, can yakmaya, can almaya devam ediyor. Terörle etkin bir şekilde mücadele eden Türkiye, bu sorununun da üstesinden eninde sonunda gelecektir. PKK terör örgütü ülkemizin bazı yerleşim yerlerinde terör eylemleri ortaya koymak suretiyle oralarda kendine göre birtakım yönetimler oluşturma gayreti içerisine girdi ama hamdolsun güvenlik güçlerimizin başarılı operasyonlarıyla şu anda herhangi bir terörist kalmadı. Şehirlerimiz teröristlerden temizlendi. En son Şenyayla, son derece önemli bir bölge, o bölge de teröristlerden temizlenmiş durumda.''

İçeriden ve dışarıdan Türkiye'ye dönük terör eylemlerinin her birine karşı Türkiye'nin gereğini yaptığını ve bundan sonra da yapmaya devam edeceğini vurgulayan Bozdağ, "Terör üzerinden Türkiye’ye mesaj yollamak isteyenler, terörle Türkiye'den netice almak isteyenler, asla hedeflerine ulaşamayacaklardır. Çünkü Türkiye büyük bir devlet. Ne terör eylemleri, terör örgütleri üzerinden mesaj alır ne de terör örgütleri, terör eylemleri üzerinden hesap yapanların hesabının çıkmasına izin verir. Türkiye oyunları bozdu, hesapları bozdu, hendekleri kazanların başına geçirdi. Bundan sonra da oyunları bozmaya, hesapları bozmaya, hendek siyaseti yapanları hendeğe gömmeye devam edecektir.'' ifadelerini kullandı.

- ''Suriye’de yaşananlara bigane kalmamız mümkün değil''

Türkiye’nin bölgesinde de ciddi sorunların olduğuna dikkati çeken Bozdağ, şöyle devam etti:

''Arzumuz o ki bölgemizdeki sorunlar, yerini artık huzura, sükuna, barışa bıraksın. Suriye'de yaşanan dram 4 yılı geçti, bunda herkesin sorumluluğu var. Uluslararası toplum Suriye konusunda daha etkin bir pozisyon alırsa netice alma imkanı da o kadar hızlı olur. Dileğimiz Suriye’de yaşanan sorunun da kısa sürede sona ermesidir. Biz Türkiye olarak Suriye’deki iç çatışmalardan en fazla etkilenen ülkeyiz, 910 kilometre sınırımız var. Sınırın bu taraftaki ile öbür taraftakiler akraba, tarih mirasçılığımız var ve pek çok ortak yönümüz var. Suriye’de yaşananlara bigane kalmamız mümkün değil. Muhalefet partilerinin dediği gibi gözümüzü, kulağımızı kapamamız da mümkün değil. Çünkü Suriye bizim yanı başımız, oradaki feryadı biz duyuyoruz, yangını görüyoruz, kokuyu duyuyoruz, ölümleri görüyoruz. Bu kadar vahşet varken, Türkiye gözünü kapatamaz, kulaklarını tıkayamaz olan biten karşısında sessiz kalamaz. Eğer kulağımızı tıkar, kulağımızı kapar, olan bitene sesiz kalırsak Esad'ın yaptığı bu zulüm karşısında bizim sorumluluğumuz olur. Esad’a manen destek vermiş oluruz. Halbuki Türkiye her daim mazlumun yanında yer almıştır. Bundan sonra da yer almaya devam edecektir. Dileğimiz Suriye'deki bu çatışma sürecinin daha fazla sürmemesidir.''

Bakan Bozdağ daha sonra İl Jandarma Alay Komutanlığını ziyaret etti, İl Emniyet Müdürlüğündeki Cafe 155'in açılışını gerçekleştirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler