Adalet Akademisi sığınmacı çocuklar için devrede

Adalet Akademisi sığınmacı çocuklar için devrede

Türkiye Adalet Akademisinin "Uluslararası Koruma Kapsamındaki Refakatsiz Çocuklar İçin Adalete Erişimin Güçlendirilmesi Projesi" kapsamında sığınmacı çocuklara yönelik başlattığı çalışmalar sürüyor- Proje çerçevesinde yapılan toplantı ve seminerlerde elde

ANKARA (AA) - KEMAL KARADAĞ - Türkiye Adalet Akademisinin, "Uluslararası Koruma Kapsamındaki Refakatsiz Çocuklar İçin Adalete Erişimin Güçlendirilmesi Projesi" kapsamında sığınmacı çocuklar için başlattığı çalışmaları devam ediyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, hakim ve savcı adaylarına eğitim vermekle görevli Adalet Akademisi, geçen yıl sığınmacı çocukların haklarının korunması amacıyla "Uluslararası Koruma Kapsamındaki Refakatsiz Çocuklar İçin Adalete Erişimin Güçlendirilmesi Projesi"ni başlattı.

Sığınmacı çocukların adalete erişimlerinin güçlendirilmesinin hedeflendiği projenin ilk toplantısı geçen yıl kasım ayında gerçekleştirildi. Adalet Akademisi Başkanı Yılmaz Akçil'in başkanlığındaki toplantıda, verilen hizmetlerin geliştirilmesi, yargı organları başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşları, barolar ile sivil toplum kuruluşları nezdinde farkındalık oluşturulması için değerlendirilmelerde bulunuldu.

Proje kapsamında, bu yıl içinde İstanbul, Gaziantep ve Konya'da üç seminer yapıldı. Adalet Akademisi, yarın Erzurum'da başlayacak ve iki gün sürecek seminerde de hakim ve savcılar ile avukatların katılacağı programda adalete erişim konusunu ele alacak. Bu kapsamdaki diğer bir toplantı ise 7-8 Mart'ta Adana'da gerçekleştirilecek.

Adalet Akademisinin yürüttüğü proje, 23 Mart'ta Ankara'da yapılacak konferansla sona erecek. Proje çerçevesinde yapılan toplantı ve seminerlerde elde edilen veri, tespit ve bilgi sığınmacı çocuklara yönelik uygulamalarda yaşanan sorunların çözümüne katkı sunacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :