AB'nin terör politikasına tepkiler

AB'nin terör politikasına tepkiler

İstanbul'daki terör saldırısını kınayan Bolu, Kocaeli, Düzce, Bartın ve Sakarya'da yaşayan vatandaşlar, Avrupa ülkelerinin, Türkiye'yi hedef alan terör örgütleri konusundaki tutumunu eleştirdi

SAKARYA (AA) - Bolu, Kocaeli, Düzce, Bartın ve Sakarya illerindeki vatandaşlar, İstanbul Beşiktaş'taki terör saldırısına tepki göstererek, Avrupa ülkelerinin, Türkiye'yi hedef alan terör örgütleri konusundaki tutumunu eleştirdi.

Bolu'da Mali Müşavirlik yapan Uğur Öz, AA muhabirine, bu tür terör olaylarının bir daha yaşanmaması temennisinde bulunarak, her türlü önleme karşın terör olaylarının bitmediğine vurgu yaptı.

AB liderlerinin İstanbul'daki terör saldırısına yeterli tepkiyi göstermediğini söyleyen Öz, "Söyleyecek bir şey de bulamıyorum. Onlar bu olayları yaşamıyorlar. Bizim gibi yaşasalar daha farklı şeyler olur." dedi.

- "AB ülkeleri bu olayları geçiştiriyor"

Bolu'da işçi olarak çalışan Hayri Bayar ise son derece üzgün olduklarını belirterek, "Türkiye'nin ileriye gitmesini istemeyen dış güçler var gibi geliyor bana. Bu olaylar dış kaynaklı. Ölenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diliyorum. AB ülkeleri bu olayları geçiştiriyor. Onlar da olsa kıyamet kopacak. Ama bizde olduğunda maalesef kısa bir mesajla geçiştiriyorlar." diye konuştu.

Bir kamu kurumunda çalışan Barış Güzeltürk de artık terör saldırılarının sonunun gelmesi gerektiğini söyledi.

Terör örgütlerinin saldırıları karşısında birtakım önlemlerin alınması gerektiğine işaret eden Güzeltürk, "Sadece kınama ile değil yetkililerin biraz daha dikkatli olması lazım. İnsanlarımızın artık bu tip olayları olabilecekmiş gibi düşünüp kendilerine göre tedbir almaları daha mantıklı olur. Çok fazla insanın olduğu yerlerde uzun süre kalmamak gerekiyor." şeklinde konuştu.

Esnaf Serdar Özçelik, İstanbul'daki terör saldırısı karşısında herkes gibi kendilerinin de çok üzüldüğünü ve sinirlendiğini belirtti.

Artık devlet yetkililerinin bu konunun üzerine yoğun bir şekilde gitmesini istediklerini dile getiren Özçelik, "Bunlara kesinlikle taviz verilmemeli. Hem sivil halktan, hem hükümet kanadından hem de devletten bu işin üzerine gidilmesini istiyoruz. Bıktık artık. Yeter." dedi.

Özçelik, Avrupa'nın şu anda olduğu gibi hiçbir zaman Türkiye'nin yanında olmadığını da savunarak, sadece göstermelik olarak tepki mesajları yayımladıklarını dile getirdi.

Kocaeli'de vatandaşlardan Sadık Demirel de saldırıyı kınayarak, Türkiye'nin bileğini kimsenin bükemeyeceğini söyledi.

Terör olaylarına inat, Türkiye'nin bir, beraber ve güçlü olmaya devam edeceğini ifade eden Demirel, "Avrupa'nın terörle mücadelede Türkiye'nin yanında istenilen seviyede yer almadığı" değerlendirmesinde bulundu.

- "Avrupa'nın tutumu iki yüzlülük"

Düzce'de simit satarak geçimini sağlamaya çalıştığını belirten Ercan Biltaş da terör saldırısının ülkenin bütünlüğüne yönelik olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin kabuğunu kırarak büyük işler yaptığını anlatan Biltaş, Avrupa'nın terör saldırılarına karşı tutumunu iki yüzlülük olarak değerlendirerek, "Avrupa işine gelene hemen tepki koyar, gelmeyene de yuvarlak konuşur. Söyledikleri de tabii ki usulen yapmış olmak için. Tüm saldırılara rağmen Türkiye dimdik ayakta kalmaya ve gücünü arttırmaya devam edecektir. Buna ne iki yüzlü Avrupa ne de bir başkası engel olamayacak." ifadelerini kullandı.

Bartın'da yaşayan Celal Aldıraklı, İstanbul’daki terör saldırısının milleti derinden üzdüğünü söyledi.

Terör örgütlerinin Türkiye’yi yıldırmak adına bu tarz eylemler yaptığını söyleyen Aldıraklı, "Bu olaylar daha önce de olmuştu. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum." diye konuştu.

Bu saldırıdan sonra Avrupa'nın iki yüzlülüğünü bir daha ortaya çıkardığını belirten Aldıraklı, “Çünkü onlar her ne kadar kınasalar da terörü desteklemiyoruz deseler de işin içinde aslında onlar var. Bunu Türk halkı ve hükümet de biliyor." dedi.

Celal Kahraman da saldırıdan dolayı büyük üzüntü yaşadıklarını belirterek, herkesin teröre karşı tek yürek olması gerektiğini söyledi.

- "Bu ülkenin vatandaşlarının bir saçının teli dahi etmezler"

Sakarya'da yaşayan memur Cihat Doruk da saldırı gerçekleştiren terör örgütlerini lanetledi.

"Bu ülkenin vatandaşlarının bir saçının teli dahi etmeyecek o aşağılık insanları" Allah'a havale ettiğini vurgulayan Doruk, "Arkasında bu tür küresel güçler olmasa bu tür yaratıkların yaşama şansı yok. Avrupa ülkelerinin bu coğrafyada özellikle Ortadoğu'da çıkarları olduğu için bir taraftan bize şirin görünmek adına yüzeysel sözler söyleyip arkadan onlara maddi ve manevi her türlü desteği sağladıklarını düşünüyorum." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :