ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

Endonezya Dışişleri Bakanı Marsudi:- "(ABD'nin kararı) Sadece Ortadoğu'yu değil, diğer bölgeleri de istikrarsızlığa sürükleyecek"

CAKARTA (AA) - Endonezya Dışişleri Bakanı Retno Marsudi, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasının sadece Ortadoğu'yu değil, diğer bölgeleri de istikrarsızlığa sürükleyeceğini belirtti.

Marsudi, yaptığı açıklamada, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasından endişe duyduklarını ve bunun Filistin-İsrail barış sürecinin yanı sıra Ortadoğu ve diğer bölgeleri istikrarsızlığa sürükleyeceğini vurguladı.

Bu durumun, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararlarına karşı ihlal olduğuna dikkati çeken Marsudi, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) üye ülkelerinin dışişleri bakanlarıyla da konuya ilişkin temas halinde olduklarını ifade etti.

Başbakan Yardımcısı Yusuf Kalla da açık bir şekilde Endonezya hükümetinin Filistin'in yanında olduğunu belirterek, ABD'nin bu kararının Filistin-İsrail sorununu daha da kötü hale getireceği uyarısında bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump, düzenlediği basın toplantısında, BMGK'nın 1980'de İsrail'in Doğu Kudüs'ü ilhak ederek başkent ilan etmesini geçersiz sayan 478 sayılı kararına rağmen, "Kudüs'ü resmen İsrail'in başkenti olarak tanıma zamanı geldi." ifadesini kullanmıştı.

Trump ayrıca, Dışişleri Bakanlığına, ülkesinin Tel Aviv'deki büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması için hazırlıklara başlaması talimatı verdiğini açıklamıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler