ABD'nin Suriye'den çekilme kararı ne anlama geliyor? Yeni bir Kobani oyunu mu?

ABD'nin Suriye'den çekilme kararı ne anlama geliyor? Yeni bir Kobani oyunu mu?

ABD’nin, “Patriot” ve “Suriye’den çekilme” kararına kuşkuyla bakan İbrahim Karagül, dikkat çeken bir yazı kaleme aldı

ABD’nin, “Patriot” ve “Suriye’den çekilme” kararına kuşkuyla bakan İbrahim Karagül, dikkat çeken bir yazı kaleme aldı. "Sınırımızı Peşmerge mi koruyacak? * Suud-BAE askerleri mi koruyacak? * Yeniden Kobani senaryosu mu bu? * Hele seçimler öncesi, geçin bunları"  başlıklı o yazıdan bir bölüm:

 

Neden şimdi Patriot?Ne bu sevimli haller?

ABD birden Patriot satışlarına onay veriyor, FETÖ çerçevesinde Türkiye’yi hoş tutacak bilgiler, gelişmeler servis ediyor, “Türkiye’nin güvenliği” nutukları atıyor, “PYD ile konjonktürel işbirliği yapıyoruz, geçecek” açıklamaları yaptırıyor.

İçeride birileri bu bilgileri, açıklamaları, söylemleri pazarlıyor. En çok da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Fırat’ın Doğusu”na yönelik operasyon söylemlerini gündemden uzaklaştırıyor. Soğutmaya, sulandırmaya, etkisizleştirmeye çalışıyor. ABD girişimleri, PKK/PYD örtülü gündemi ile bu çevrelerin aldıkları pozisyon birbirini tamamlıyor, aynı hesabın bir parçası olduğu artık sırıtıyor.

 

Kobani tuzağını hatırlayın! Peşmerge davul zurna ile geldi. Sonra ne mi oldu?

Hiçbir şekilde böyle bir plan kabul edilemez. Hiçbir şekilde bu plan ülke içinde servis edilemez. Hiçbir şekilde Türkiye’nin operasyon hazırlıkları bu şekilde ertelenemez, bu plan ülkemizin güvenliği için meşru gösterilemez.

Kobani (Ayn el Arap) olaylarını hatırlayın. PKK/PYD, DEAŞ karşısında sıkıştığında ülke içinde büyük bir infial oluşturuldu. Zihinler rehin alındı. DEAŞ gösterilerek PYD meşrulaştırıldı. Peşmerge Türkiye toprakları üzerinden, davulla, zurnayla bölgeye taşındı. Ne oldu sonra? Hani nerede Peşmerge? Kobani, (Ayn el Arap) kimin elinde?

Bizi peşmerge gücü mü koruyacak! Suud-BAE askerleri mi koruyacak!

Kobani senaryosu Türkiye’ye yapılan en büyük kötülüklerden biriydi. Ülke içinde bu amaçla katliamlar yaşandı. O zamanlar buna karşı çıktığımızda yoğun baskı ve tepkilere maruz kaldık. Peki, bu baskıları yapanlar sonrasında Kobani hakkında bir şey söyledi mi? Türkiye’yi hep birlikte zor bir duruma soktular ve bunu başardılar. O olay olmasaydı terör koridoru bu kadar başarılı olamayacaktı.

Şimdi yeni bir “Kobani senaryosu” çiziyorlar. ABD’nin yeni formülünü Türkiye’ye dayatmaya, PKK/PYD ile Peşmerge arasındaki geçişgenliği dikkatlerden uzaklaştırmaya, sınırlarımızın güneyinde kilometrelerce uzanan cephe hattını bu şekilde güçlendirmeye çalışıyorlar.

Ne yani bizi ABD askerleri mi koruyacak? Bizi S. Arabistan askerleri mi koruyacak? Bizi BAE askerleri mi koruyacak. Bizi Peşmerge mi koruyacak? Bizi bütün bu cephenin paralı askerleri mi koruyacak?

 

Hele seçimler öncesi.. Aklını kaçırmış bunlar

Suriye’de olan biten ve bizim dâhil olduğumuz her şeyin aslında Türkiye’ye kurulan tuzağın bir parçası olduğu artık bir gerçektir. Ülkeyi parçalamak için haritalar çoktan çizilmiş, ne tür devletçikler kurulacağı belirlenmiş, hazırlık dönemi bitmiş, uygulama dönemi başlamıştır. İşte bütün bunlar, o yolun devamıdır.

Türkiye elbette bu oyuna gelmeyecek. Elbette Patriot bataryalarına kanmayacak. Elbette Suriye üzerinden içeriye servis edilen yeni senaryoya kapı aralamayacak. Hele seçimler öncesinde bu senaryoyu sahaya sürenler aklını kaçırmış olmalı!

İbrahim Karagül'ün yazısının tamamı

Etiketler :