ABD'nin Suriye'de rejime ait hava üssünü vurması

ABD'nin Suriye'de rejime ait hava üssünü vurması

Kuveyt, ABD'nin saldırısını destekledi

KUVEYT (AA) - Kuveyt, ABD'nin Suriye'de rejime ait Şuayrat askeri üssünü vurmasına destek verdiğini bildirdi.

Suudi Arabistan, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Katar'ın ardından Kuveyt de ABD'nin saldırısına destek verdi. Kuveyt Haber Ajansı KUNA'nın Dışişleri Bakanlığından bir yetkiliye dayandırdığı haberde, "Kuveyt, ABD'nin Han Şeyhun'daki kimyasal saldırılarını gerçekleştiren uçakların kalkış noktası olan üsleri hedef alan askeri operasyonlarını desteklemektedir." ifadelerine yer verildi.

ABD'nin bu adımının Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) temsil ettiği uluslararası camianın Suriye halkının acılarına son verememesinin neticesi olduğu kaydedilen haberde, Kuveyt'in, kitle imha silahlarının kullanılmasına kesin bir şekilde karşı olduğu belirtildi.

Haberde, tüm tarafların, Suriye'de güvenlik ve istikrarı sağlayacak siyasi bir çözüme varılması için sarf edilen uluslararası çabalara karşılık vermesinin gerekliliği üzerinde duruldu.

ABD ordusu, bu sabah Suriye'nin İdlib bölgesinde rejimin düzenlediği kimyasal katliama tepki olarak Esed ordusuna yönelik füze saldırısı düzenlediğini duyurmuş, Doğu Akdeniz'de bulunan gemilerden fırlatılan 59 Tomahawk füzesinin kimyasal saldırıda kullanıldığı belirtilen Şuayrat Hava Üssü'nü vurduğunu açıklamıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler