ABD'nin bağımsızlığının 239. yılı

ABD'nin bağımsızlığının 239. yılı

ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu, yıl dönümü dolayısıyla resepsiyon verdi

İSTANBUL (AA) - ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu, ABD'nin bağımsızlığının 239. yılı dolayısıyla resepsiyon düzenledi.  

Resepsiyona, ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass ve ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Charles Hunter'in yanı sıra İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, dini cemaat liderleri ve bazı ilçe belediye başkanları katıldı. 

İş dünyası, diplomasi, akademi, sivil toplum ve medyanın önde gelen simalarının da yer aldığı resepsiyonda, askeri tören ve iki ülke marşlarının okunmasının ardından ABD'nin Ankara Büyükelçisi Bass ve İstanbul Başkonsolosu Hunter, konuklara hitap etti. 

Konuşmasına resepsiyona katılanlara teşekkür ederek başlayan Bass, Amerika Birleşik Devletleri ve Türkiye'nin, hükümet ve devlet ilişkilerinin de ötesinde, hayatın pek çok alanında bağlantıları olan, birçok açıdan değerli ilişkilere sahip iki ülke olduğuna dikkati çekti.

Amerika Birleşik Devletleri'nin 4 Temmuz'da demokrasiyi kutladığını vurgulayan Bass, "Bu yıl 7 Haziran’da Türk vatandaşları da bir kez daha kendi demokrasisini gerçekleştirdi. Demokrasiye ve hukuka olan bağlılığınızı gösterdiniz. Biz de yeni kurulacak olan hükümetle çalışmayı merakla bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı