ABD'den Polonya'ya Rus füzesi düştüğü iddiaları hakkında art arda açıklamalar

ABD'den Polonya'ya Rus füzesi düştüğü iddiaları hakkında art arda açıklamalar

Polonya'nın Ukrayna sınırında bulunan Przewodow köyüne Rus füzesinin düştüğü ve 2 kişinin hayatını kaybettiği iddia edildi. Olayın ardından Pentagon, ABD Ulusal Güvenlik Konseyi ve ABD Dışişleri Bakanlığından art arda açıklama geldi

Polonya'nın Ukrayna sınırında bulunan Przewodow köyüne Rus füzesinin düştüğü ve 2 kişinin hayatını kaybettiği iddia edildi. Olayın ardından ABD'den art arda açıklamalar gelmeye devam ediyor.

İLK AÇIKLAMA PENTAGON'DAN

Polonya’da Ukrayna sınırına yakın bir kasabaya 2 Rus füzesinin düştüğü yönündeki iddialar henüz teyit edilemezken, Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder iddialara ilişkin açıklamada bulunarak, düzenlediği basın toplantısında, "Polonya'da Ukrayna sınırına yakın bir bölgeyi iki Rus füzesinin vurduğuna dair basında çıkan haberlerin farkındayız. Size şu anda bu haberleri doğrulayacak herhangi bir bilgimiz olmadığını ve bunu daha ayrıntılı olarak araştırdığımızı söyleyebilirim. Bu yüzden spekülasyon yapmak veya varsayımlara girmek istemiyorum” demişti.

"ABD NATO TOPRAKLARINI SAVUNACAKTIR"
Ryder ayrıca, ABD'nin "NATO topraklarının her karışını savunacağını" vurguladı.

ABD ULUSAL GÜVENLİK KONSEYİ'NDEN AÇIKLAMA

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Adrienne Watson, Polonya’ya düştüğü iddia edilen Rus füzeleri ile ilgili yaptığı açıklamada, “Şu anda raporları veya herhangi bir ayrıntıyı doğrulayamıyoruz” dedi.

Polonya’da Ukrayna sınırına yakın bir kasabaya 2 Rus füzesinin düştüğü yönündeki iddialar ile ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Adrienne Watson, Polonya'da herhangi bir roket veya füze saldırısı olduğuna dair bir teyide sahip olmadıklarını, ancak ABD'li yetkililerin şu anda tam olarak ne olduğunu anlamaya çalıştıklarını söyledi.

Watson, “Polonya'dan gelen bu haberleri gördük ve daha fazla bilgi toplamak için Polonya hükümetiyle birlikte çalışıyoruz. Şu anda raporları veya herhangi bir ayrıntıyı doğrulayamıyoruz. Ne olduğunu ve sonraki uygun adımların ne olacağını belirleyeceğiz” dedi.

ABD DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel de, ABD'nin Polonya topraklarını vuran ve iki kişiyi öldüren füzelerle ilgili haberleri doğrulayamayacağını yineledi. Patel, "Polonya'dan gelen bu haberleri gördük ve daha fazla bilgi toplamak için Polonya hükümeti ve NATO ortaklarımızla birlikte çalışıyoruz. Haberleri veya herhangi bir ayrıntıyı şu anda doğrulayamıyoruz" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.