ABD'deki Hakan Atilla davası

ABD'deki Hakan Atilla davası

Öz Finans İş Sendikası Genel Başkanı Eroğlu:- "Ülkemiz ve örgütlü olduğumuz Halkbank aleyhine yürütülen uluslararası bir komplo üyelerimizi rahatsız etmektedir. FETÖ terör örgütü ve uluslararası iş birlikçilerinin kumpasını bertaraf etmek adına 'ekmeğimiz

ANKARA (AA) - Öz Finans İş Sendikası Genel Başkanı Ahmet Eroğlu, ABD'deki Hakan Atilla davasıyla ilgili, "Ülkemiz ve örgütlü olduğumuz Halkbank aleyhine yürütülen uluslararası bir komplo üyelerimizi rahatsız etmektedir. FETÖ terör örgütü ve uluslararası iş birlikçilerinin kumpasını bertaraf etmek adına 'ekmeğimizi, emeğimizi ve birikimlerimizi' hep beraber savunacağız." ifadelerini kullandı.

Eroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, sendikalarının kamu bankalarında örgütlü olduğunu belirterek, Ziraat Bankası'nda 23 bin ve Halkbank'ta ise 16 bin üyelerinin bulunduğunu vurguladı.

Son günlerde kamuoyunu, gündemi meşgul eden ABD'deki Hakan Atilla davasıyla ilgili gelişmeleri örgütlü oldukları Halkbank iş yerinin adının geçmesi nedeniyle yakından takip ettiklerini bildiren Eroğlu, şunları kaydetti:

"Halkbank'taki üyelerimiz görevleri esnasında özveriyle, iç hukuk ve uluslararası bankacılık kuralları çerçevesinde bankacılık yapmaktadır. Hiçbir arkadaşımız, Türk bankacılık mevzuatına ve uluslararası bankacılık kurallarına aykırı tek bir işlem gerçekleştirmemiştir. Bundan dolayı ülkemiz ve örgütlü olduğumuz Halkbank aleyhine yürütülen uluslararası bir komplo, üyelerimizi rahatsız etmektedir. FETÖ terör örgütü ve uluslararası iş birlikçilerinin kumpasını bertaraf etmek adına 'ekmeğimizi, emeğimizi ve birikimlerimizi' hep beraber savunacağız."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :