ABD'deki başkanlık ön seçimleri

ABD'deki başkanlık ön seçimleri

Cumhuriyetçi Partinin aday adayları televizyon programında karşı karşıya geldi- Trump, Suriye'deki ateşkes anlaşmasına karşı olduğunu söyledi

NEW YORK (AA) - Cumhuriyetçi Partinin aday adayları, 8 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimi öncesi televizyon programında tartıştı.

CNN'de gerçekleştirilen açık oturuma, aday adaylarından İşadamı Donald Trump, Florida Senatörü Marco Rubio, Teksas Senatörü Ted Cruz, Ohio Valisi John Kasich ve eski beyin cerrahı Ben Carson Teksas katıldı.

Marca Rubio, Trump'un Polanyalı işcileri yasa dışı çalıştırdığını ve bu nedenle bir milyon dolar ceza aldığını söyledi. Trump ise aday adayları arasında insanları işe alan tek kişi olduğunu, bu olayın yıllar önce gerçekleştiğini ileri sürdü.

Rubio, Trump'ın İsrail-Filistin sorununa yeni bir gayrimenkul anlaşması olarak baktığını söyledi.

Cumhuriyetçi aday adayları, Ortadoğu'da İsrail'in desteklenmesi konusunda hemfikir olduklarını açıklarken, ABD Başkanı Barack Obama'nın sağlık sigortası reformuna da karşı çıktı.

Ortadoğu'yla ilgili bir soruyu yanıtlayan Trump, Suriye'deki barış fikrini çok sevdiğini ama ateşkes anlaşmasını desteklemediğini belirtti.

"Anlaşmaya bütün tarafların katılması gerekirdi" diyen Trump, Kaddafi ve Saddam'ın yaşaması halinde terör olaylarının meydana gelmeyeceğini iddia etti.

Kamuoyunda "Süper Salı" olarak bilinen 1 Mart Salı ve 15 Mart Salı günleri, Teksas, Georgia, Tennessee, Alabama, Virginia, Oklahoma, Massachusetts, Arkansas, Minnesota, Alaska, Vermont, Florida, Kuzey Carolina, Illinois, Ohio, Missouri ve Kuzey Mariana Adaları'nda delege seçimi yapılacak. Böylece mart ayının ortasına kadar delegelerin yüzde 58'i belirlenmiş olacak.

- Adaylık için bin 237 delege

Ülke genelinde en az bin 237 delegeye sahip olan kişi, Cumhuriyetçi Partinin başkan adaylığını kazanacak ve 8 Kasım 2016'da yapılacak ABD Başkanlık yarışına katılacak.

Halen Trump'un 82, Cruz'un 17, Rubio'nun 16, Super John Kasich'in 6 ve Ben Carson'un 4 delegesi bulunuyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :