ABD’de Trump dönemi

ABD’de Trump dönemi

İtalya ve Vatikan, ABD’de başkanlığa seçilen Trump'ı tebrik etti

ROMA/VATİKAN (AA) - ABD'de başkanlığı seçilen Cumhuriyetçi Parti’nin adayı Donald Trump’a İtalya ve Vatikan’dan tebrik mesajları gönderildi.

İtalya Başbakanı Matteo Renzi, mesajında, dünyanın Trump’ın zaferini selamladığını belirterek, "İtalya adına onu tebrik ediyorum ve iyi çalışmalar diliyorum. Dostluğumuz güçlü ve sağlam şekilde kalacak" dedi.

Seçim kampanyası süresince uluslararası toplum nezdinde bazı güvensizlikler oluşsa da bu sonucun yeni bir hareket noktası olacağını vurgulayan Renzi, aynı zamanda bunun yeni bir siyasi olgu olduğunu ifade etti.

İtalya Temsilciler Meclisi Başkanı Laura Boldrini de Twitter’dan, "Bugün başka bir sonucu yorumlamayı düşünüyordum. Büyük bir sürpriz ama aynı şekilde Amerikalı seçmenin seçimine saygı duyuyorum” diye yazdı.


-"Dualarımız onu aydınlatması için"


Trump’a, seçim kampanyası döneminde polemik yaşadığı yerlerden olan Katoliklerin ruhani merkezi Vatikan’dan da hem tebrik hem de dikkat çekici bir temenni geldi.

Vatikan devlet protokolünde Papa’dan sonra gelen, Devlet Sekreteri (Başbakan) Kardinal Pietro Parolin, "Yeni başkanı tebrik ediyor, hükümetinin verimli olmasını diliyoruz" dedi.

Tebriğin yanı sıra bir de temenni de bulunan Kardinal Parolin, “Dualarımız ulusuna, vatanına ve tabii ki aynı zamanda dünya barışına hizmeti sırasında Tanrı’nın onu aydınlatması ve desteklemesi için” ifadesini kullandı.

Donald Trump’ın seçim kampanyası sırasında göçmenleri "duvar çekerek önleme" tezine, Papa Franciscus’un, "Duvarlar örmek isteyen, Hristiyan değildir" ifadeleriyle sert çıkışı hatırlatılan Parolin, adaylık dönemiyle başkanlığın farklı olduğunu belirtti ve Trump’ın nasıl bir başkan olacağını izleyeceklerini söyledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :