ABD'de Trump dönemi

ABD'de Trump dönemi

Fas Kralı 6. Muhammed, Tunus Cumhurbaşkanı Sibsi ve Nahda Hareketi lideri Gannuşi, ABD Başkanı seçilen Trump'ı kutladı

RABAT (AA) - Amerika Birleşik Devletleri (ABD) başkanlığına seçilen Cumhuriyetçi aday Donald Trump'ı, Fas Kralı 6. Muhammed, Tunus Cumhurbaşkanı El-Baci Kaid es-Sibsi ve Nahda Hareketi lideri Raşid el-Gannuşi tebrik etti.

Fas resmi haber ajansı MAP'ın haberine göre, Kral 6. Muhammed, ABD başkanlığına seçilen Trump'a tebrik mesajı gönderdi.

Kral 6. Muhammed, mesajında, "ABD başkanlığına seçilen Trump'ı sıcak ve samimi dileklerimle tebrik ediyorum. ABD'yi daha ileriye taşıyacak ve refah seviyesini yükselteceğine inandığım Trump'a başarılar diliyorum. ABD'nin dünya sahnesinde uluslararası varlığını daha güçlü ve belirgin bir şekilde göstereceğine inanıyorum. Yeni ABD Başkanı'nın, terörizm, şiddet ve aşırılığa karşı, diyalog yoluyla barışçıl çözümler getirmesini temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

ABD ve Fas ilişkilerine de değinen 6. Muhammed, mesajını "İki ülke arasındaki tarihi ve iyi ilişkileri daha ileri seviyelere taşıyarak stratejik ortaklığımızı bir an önce etkinleştirmeyi arzuluyoruz." şeklinde tamamladı.

- Tunus'tan kutlama mesajları

Tunus Cumhurbaşkanı El-Baci Kaid es-Sibsi ve Nahda Hareketi lideri Raşid Gannuşi de yayımladıkları mesajlarında ABD'nin 45'inci Başkanı olarak seçilen Donald Trump'ı kutladı.

Tebrik mesajında, iki ülke arasındaki tarihi ilişkinin 200 yılı aştığına dikkati çeken Sibsi, "Demokrasinin yerleştirilmesi ve çağdaş devlet unsurlarının güçlendirilmesi yolunda ABD'nin Tunus deneyimine desteğinin süreceğine inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Nahda Hareketi lideri Gannuşi de mesajinda, ABD halkı ve 45'inci Başkan Donald Trump'ı kutladı.

Başkan adaylarının seçim sürecinde daha çok "ülkenin iç sorunlarına" yoğunlaştığına dikkati çeken Gannuşi, stratejik konuların kurumlar tarafından ülke çıkarlarına uygun olduğu şekilde ele alındığını vurgulayarak, ABD Başkanı'nın dünyada Amerika'nın çıkarlarını yönetip şekillendirmede önemli alana sahip olduğunu hatırlattı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :